Ett ögonblick – vad gör vi om dagarna

När man är föräldraledig får man lite då och då frågan från personer som itne varit det nån gång att ”vad gör ni hela dagarna?”. Svaret på den frågan är relativt enkel, ingen aning. Eller vi gör massor, men samtidigt ingenting. Men jag kan väl försöka ge er en bild av hur en ”arbets”vecka ser ut.

Arbetsveckan består av 5 dagar (fast egentligen 7 när man har barn för tro det eller ej så är man aldrig ledig som förälder.   Absolut senast klockan sju är det morgon varje dag vare sig det är lördag, tisdag eller julafton.

måndagar skjutsar vi Astrid till kyrkis klockan nio. Kyrkis är som öppna förskolan fast utan föräldrar eller dagmammor. Det är för barn från 3 år. Dom leker, ritar, äter frukt och sjunger samt går ut en sväng när vädret tillåter. Klockan tolv ska hon hämtas och då åker vi direkt hem och äter lunch. Under tiden hon varit borta så har jag och Nils inte gjort så himla mycket. Kanske varit och handlat, kanske bara varit hem och plockat ihop lite.

Tisdag, onsdag och torsdag är Astrid hos dagmamman. På tisdagar har dom Knytte. Då måste vi varje dag vända i dörren och göra en liten matsäck samt packa ner sittunderlag. Dessa dagar hämtar vi Astrid klockan två.

Innan Nils kom så tänkte jag att ojoj vad ska jag göra alla dom här timmarna som Astrid är borta. Jag hade planer på öppna förskolor, hälsa på Johanna, hänga på stan. Inte en enda gång har vi tagit oss iväg på nåt sånt. Timmarna springer på och plötsligt måste vi iväg för att hämta liten fröken.

På onsdagar går Astrid på gympakul på Gävle gymnastikförening. Då gäller det att mellis är klart när jag hämtar annars blir det kaos.

På fredagar är vi leeeediga. Då hänger vi i soffan tillsammans. Typ. Jag flänger väl runt och försöker göra helg i hemmet. Det jag kan fundera över är vad gjorde jag egentligen hela dagarna när jag var hemma med bara Astrid? Jag måste ju ha latat mig hur mycket som helst.

Om två veckor börjar jag jobba halvtid. Dom gick snabbt dom här 7 månaderna hujedamig.

Astrid på öppnis
Våra underbara dagbarnvårdare lägger nästan varje dag ut bilder på vad deras barn har för sig, i en facebookgrupp. Superroligt! Här är Astrid i pysslartagen på öppna förskolan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samtidigt som jag och Nils gör ytterligare ett försök med gröt. Ja ni ser ju själva hur mycket som verkar ha hamnat i munnen.
Ja så vad var det vi gjorde hela dagarna nu då? Ja den som kunde svara på det. När Nils har sina två sovstunder de dagar A är borta så har jag antingen administrativa dagar (som idag) när jag skickar in till försäkringskassan, uppdaterar bloggen, läser andra bloggar och sånt. Andra dagar har jag fixar dagar, tvätt, trädgård, ihopplockning och dylikt tar sin beskärda del av dagarna.

Det jag ångrar med den här tiden är att jag har så svårt att ta vara på tiden med Nils. Jag ska bara göra det, det, det och det först SEN ska jag komma och leka jag loooovar. Från och med nu lovar jag mig själv och Nils att jag ska bli bättre på det dom dagar som jag är hemma. Från 1 oktober delar jag och David halva halva på ledigheten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *