När man har fullt upp på de ”lediga” dagarna

Att få vara ledig från jobbet två dagar i veckan är såklart lyxigt. Men oj vad det på söndagen känns väl att det är för kort.

Den här helgen har det varit fullt upp. I lördags var det lite kalas för mig eftersom jag fyllde år i fredags. Det var inte så många som kunde komma vilket såklart är tråkigt men dom som kom får en speciell plats i mitt hjärta. Min födelsedag är viktig för mig och är något jag fortfarande gillar att uppmärksamma och fira.

Jag och Astrid klev upp kl 7 som vanligt och gjorde sockerkaka, chokladbollar och smörgåstårta. Jag hade köpt kakor och fika men är så glad att vi hann fixa lite hembakt, detta gör iofs att vi har skåpet fullt med kakor vilket kanske inte är så bra alla gånger.

På eftermiddagen följde A med farmor och farfar på teater, Trassel i trollskogen, vilket gjorde att det fanns lite utrymme för röjning och fixning som annars är lite svårt. Ingen vila här inte. Sen blev det middag med hela gänget och lite mys innan farmor, farfar och älskade kusinerna var tvungna att åka hem. Pust!

Söndagen som från början såg lite lugn ut blev allt annat än. D målade en av de sista bitarna på huset, jag röjde, Astrid lika så. Sen somnade A och jag klättrade upp på stegen och tvättade den liiiiilla delen som är kvar av målningen på huset, sen var det dags för simskola, mellis, middag, röj röj röj.

Ja ni fattar, och vet såklart vad jag pratar om också. Måndag känns plötsligt som vila.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *