Solsken i dagarna två

Den här helgen har varit en sån där rekordmysig helg som man önska att alla helger var.

Hela veckan har egentligen varit en enda lång startsträcka för rekordhelgen. Astrid som så länge bara varit sur och tvär och haft det jobbigt med livet på allehanda sätt, kom tillbaka förra söndagen efter lite miljöombyte. Hon var ju hos farmor och farfar när vi var på partaj och det var uppenbart något som hon behövde.

Hela veckan har kvällarna gått åt till att busa, leka, sjunga och mysa. Istället för energidränerande argt gallskrik och oavbrutet gnäll så har vi istället kunnat ladda varandra med energi i form av glädje och närhet.

Ja helgen då… Igår lördag käkade vi frukost sent och länge (det var iofs min och A:s andra frukost för vi klev upp kl sex). Sen gjorde vi oss iordning och åkte in på stan. Där hann vi med en snabbis till Kahls för lite snabbt tjittertjatter med Marinah, som vi saknar supermycket. Sen gick vi på bio. Nu tyckte ju Astrid att hon var en van biobesökare och visste precis hur allt skulle gå till.

Efter bion tog vi en svängom i Nian, vårt största shoppingcenter. En pizza på Bakfickan krönte dagen och efter en liten promenad till bilen var vi mer än nöjda och redo för hemfärd där soffhäng, plockmat och mellofestfinal väntade.

Idag tänkte vi först bara hänga hemma och fixa så jag sa först nej till Johannas inbjudan till korvgrillning på Hillesjön. Efter lite tanke och nybakta scones så ångrade vi oss och for iväg. Vilken tur alltså. Det var lite kyligt men solen har verkligen börjat värma och de centimetrar med nysnö från natten gjorde sitt till.

image

Efter att vi tiggt till oss lite korv och fika (tack igen för det) så åkte vi hem för A skulle sova och vi med. 2,5 timme senare vaknar jag av ett ryck. Jag tror att jag aldrig sovit middag längre än en halvtimma i mitt liv men nu behövde vi tydligen sova.

Eftersom dagarna har blivit så mycket längre nu så slurpade vi i oss lite smoothie och gick ut och lekte igen. Jag och A var ute i 1,5 timme och det var fortfarande ljust när jag tillslut tvingade in lilla stackaren för det var verkligen matdags.

Dom här dagarna kommer jag leva länge på och jag kan bara hålla tummarna att vi får behålla lilla frökens humör länge till!

image

Nygjorda scones och hemmagjord granola, frukost för en kung!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *