En förmiddag på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

Eller ja, inte bara en utan varenda förmiddag sedan förra tisdagen har vi hängt i lekrummet på avdelning 323. 

Morgonen börjar med stick i fingret nere på lab med sitt piratinspirerade väntrum. Nils protesterar högljutt mot själva sticket men sen går det bra. Plåster väljs omsorgsfullt och så även bland urvalet i skattkistan.

Efter besöket på lab så går vi upp till avdelningens lek- och väntrum. Vi väntar här på svar på blodprov samt de dagliga kontrollerna av saturation, blodtryck, vikt, temp och andning. Att hänga här är bara tråkigt för mig, Nils älskar att vara här och leka. Han har mig helt odelad, det finns massor av leksaker och han får cykla inne. Vad mer kan man önska?

Idag kom dessutom clownerna och till slut fick dom lite kontakt med en annars väldigt tillsluten och fundersam Nils men idag busade dom så han skrattade,  härligt. 

Ja så ser våra förmiddagar ut. Kronan på verket har många förmiddagar varit en fruktansvärd spruta i benet när pk-värdet inte ligger där det ska. Nu håller vi tummarna att det inte blir fler utan TT vi snart får åka hem.

T.v. Nils i väntrummet på lab. Kläderna hänger som trasor på lilla stickan. Att gå ner 1,5 kilo när.man väger strax under 15 är ganska märkbart. T.h. Clownerna gör oss sällskap på avdelningen. Annars är det bussar och ambulanser som gäller.

En kommentar till “En förmiddag på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus”

  1. Hej,

    jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig angående en eventuell insändare eller ett debattinlägg.
    Vänligen,
    Micaela Toresson, digital debattredaktör på Arbetarbladet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *