Våran lilla prickiga korv

Nils hy har drabbats av vad vår BVC-sköterska kallade för trafikstockning. Bebisars hy är så omogen och det är väldigt mycket som ska hända på en gång. Mellan 1 och 2 månaders ålder får många bebisar mycket prickar av hormonerna från mamman som ska lämna kroppen. Dessa prickar ser ut som små finnar, röda med gula toppar. I vissa fall, som hos Nils, så går huden ännu lite längre och gör ett eksem av detta, ett så kallat seborroiskt eksem.

På Nils yttrar det sig genom att han har stora röda, torra fält i ansiktet, främst på kinderna och öronen, samt i hårbotten där det ju är skorv, en tjock gulaktig kaka. Han är inte irriterad av det på nåt sätt det bara ser lite otrevligt ut, den där mjuka och lena bebishyn får vi vänta nån månad på verkar det som, men huvudsaken är att han inte verkar vara irriterad av det.

image

Det enda vi gör är att smörja med olja. Vid googling ser man att många fått rådet att använda kortisonsalva så det ska jag fråga om vid nästa bvc-besök.

En kommentar till “Våran lilla prickiga korv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *