Vårt jullov 2013-2014

Bättre sent än aldrig eller vad säger en i en sån här situation? Eftersom jag inte underhållit er löpande med vad vi sysslat med på jullovet så kommer här en förkortad sammanfattning av vår gråa, varma men ack så sköna och välbehövliga ledighet. Varning dock, även om jag skriver förkortad så är det nog det läääängsta inlägg jag någonsin gjort.

Trots att det under de korta veckorna händer ganska mycket så hann vi ändå med många lata dagar. Vädret har knappast visat sig från vinterns bästa sida så det har varit helt förlåtligt att bara elda brasa, hänga i soffan och mysa.
image

Lördag 21- Onsdag 25 december
Sent på fredag kväll hämtade jag världens bästa mormor på stationen. Astrid sov såklart som en stock men blev väldigt glad när hon på lördag morgon kom på att mormor var där. Helgen kretsade mest runt att få färdigt allt tills dopparedagen. Jag och David var och storhandlade på lördagen, lyckades göra Willys på under en timme då vi nästan var först där och allt vi skulle ha faktiskt fanns där, nästan. Lördag kväll spenderades under väldigt trevliga glöggformer i Björke hemma hos Johanna, Hans och barna. På söndagen var vi in på stan en sväng. Inte för att göra något viktigt utan bara för att mysa litegrann, inte så farligt med folk då heller faktiskt.

På måndagen jobbade jag och David, Astrid var hemma och myste med mormor, gjorde lite sista småärenden på stan och hade det allmänt roligt och trevligt kan jag tänka mig. Dan före dan fick jag ju faktiskt till ett blogginlägg. Föga anade jag att det var det sista för året.

Julaftonsmorgon började såklart med paketöppning. Sååå spännande att se vad strumpan, som hängde ovanför sängen såklart, hade att bjuda på. sedan mumsade vi frukost och myste en stund innan det var på riktigt dags att sätta fart med att göra klart så mycket som möjligt innan det började droppa in människor.
image

Att fira jul hemma hos oss i Hillevik är något jag gärna skulle göra för alltid och alltid. Åh så mysigt det är att kunna sammanföra våra två familjer på det här sättet. Det var ju jag, David, Astrid, mamma, lillasyster med sambo, svärmor och svärfar samt svägerska med sambo och tre barn. Älskart! Alla har med sig käk och gotta. Först fixar vi lite lunch, gröt och smörgås, sen tittar på Kalle, öppnar julklappar för att därefter frossa mat i lugn och ro medan barnen har möjlighet att leka med sina nya leksaker istället för att stressat slänga i sig mat för att SEN öppna klapparna.

Juldagen är nästan lika härlig som julafton. Svärmor och svärfar sov över så en lugn skön morgon med härlig julfrukost samt lek med nya leksaker (vuxna som barn) är det enda som står på schemat för dagen.
image

Torsdag 26 – måndag 30 december
Tidigt på annandagens morgon steg jag upp och skjutsade mormor till bussen. Eftersom Astrid tagit för vana att vara vaken till efter nio och sova i 11-12 timmar så kunde jag krypa ner i sängen med mina älsklingar när jag kom hem igen. Eftersom solen sken när vi vaknade så pallrade vi oss iväg ända till Högbo, åkte lite sparkcykel och lekte lite i lekparken. Tyvärr tänkte vi inte så långt som till matsäck utan lät Kamprad bjuda oss på mat istället. Astrid fick syn på Toys R Us skylten och ville in på affären med bokstäverna. Jag sa att det var en leksaksaffär och naturligtvis skulle vi gå in där efter maten. Sagt och gjort, efter mat och apotekbesök så spenderade vi 1,5 timme inne på Toys R Us. Vilket paradis för en treåring, hon var superduktig och tjatade ingenting utan pekade bara på tusentals saker och sa att hon en önskade sig en sån, en sån och en sån och en sån….
image

På fredagen jobbade vi allihopa. På grund av ett missförstånd med tilltänkt barnvakt så hade jag med mig hela familjen på jobbet. Riktigt mysigt och Astrid tyckte att det var grymt spännande att hänga lite på mammas jobb. Jag jobbade heldag men A och D drog ner på stan för att träffa lite kusiner.
image

Lördagen var vi dumma nog att åka till leklandet då det resulterade i att söndagen spenderades i sjuksoffan. Stackars liten kräktes tre gånger och alla födelsedags- och nyårsplaner gick i stöpet.
image

Då födelsedagen kom dagen efter kräkorna så var det en utslagen liten tjej som ändå fick glada besked om att farmor och farfar tar risken och kom ändå för att fira vår stora treåring. Paket från oss och frukost på soffan startade dagen riktigt bra tror jag ändå. Jag arbetade under dagen med lite jourliknande underhåll men annars var hela dagen Astrids. Vi hängde i soffan hela gänget och bara mös. Jag har ungefär 3000 selfies på Astrid då hon upptäckte knappen för att ta kort. Tack för att hon väntat så länge med den!
image

Nyårsafton – 31 december
Då vi fick ändra våra planer due to kräks 2 dygn tidigare så gjorde vi mat hemma och mös i fulla muggar. Vi dukade ändå fint och klädde upp oss så det blev ett riktigt firande ändå. Maten blev super och Astrid knäppte kort på huvudrätten som en riktigt proffsbloggare. Mest nöjd blev jag med efterrätten, hemmagjord vaniljglass med krispig karamell.
image

Astrid höll sig vaken till en kvart före tolvslaget. Vi frågade henne om hon ville se fyrverkerierna och det ville hon såklart så vi tittade på nyårstalet i sängen och drog upp rullgardinen lagom tills det började smälla utanför. Det var några grannar som hade lite att erbjuda, Astrid tyckte det var väldigt skrämmande men otroligt fascinerande på samma gång. GOTT NYTT ÅR!

Onsdag 1 januari – måndag 6 januari
På nyårsdagen körde vi ytterligare firande av treåringen, hela lovet var på nåt sätt präglat av paket och fika känns det som. Farmor, farfar, faster och bästa kusinerna kom och käkade smörgåstårta, fika samt tårta med grymt god blåbärsmousse ovanpå, snygg OCH god. Dagen efter det (torsdag) plockade vi upp moster Emma som bjöds på detsamma.

Förutom att bjuda på fika så for vi ut till Valbo, IKEA samt häng med gudfar Marcus stod på menyn. En lasagne och Ceasarsallad på Waynes fick bli lunch/tidig middag innan vi fixade lite ärenden. Bytte lite julklappar och köpte lite nytt smått och gott. När vi for hem så bestämde vi oss för att vi på fredagen skulle åka och köpa ny säng och bäddmadrasser för att fixa vår stora drömsäng. Sagt och gjort, vi plockade upp ett släp och en Marcus och styrde kosan ut till Valbo IGEN. Lite lekland och sängprovning senare så har vi nu en säng som är 230(!) bred, helt underbart! Även om jag och A fortfarande använder ca 80 cm av det så finns det i alla fall möjlighet till en till liten krabat där i.

På lördag morgon packade vi ihop oss och for till Vannsätter där helgen spenderades i lättjans tecken. Inte många knop blev gjorda förutom ett födelsedagsbesök hos faster Ida och ett evigt kämpande för att få barnet i säng i tid. Det sistnämnda misslyckades fatalt varje kväll.

Så det var vårt lov. Inte mycket hände egentligen förutom ett evigt fikande, paketöppnande och ätande. Vädret har varit så absurt dåligt med regn och runt 5 plusgrader hela tiden. Planerna på att åka till Järvsö för lite skidåkning sköts hela tiden upp och till slut fanns inga dagar kvar. Lika bra var väl kanske det, jag hade varken kunnat åka eller haft möjlighet att hjälpa A med att åka nu när magen är i vägen för allt jag vill och försöker göra. Men mer om det i ett annat inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *