Mitt namn

Idag har jag namnsdag, en riktig namnsdag that is. Jag heter alltså Maria, detta är dock mitt andranamn och jag delar det med cirka 445 000 andra kvinnor och män. Mitt tilltalsnamn däremot har ingen egen namnsdag och detta är något som alltid upprört mig och jag är en stor användare av SCB.se och deras namnsök de dagar ett namn jag tycker inte borde ha egen namnsdag ändå har det. Jag kontrollerar helt enkelt hur många som verkligen heter det. Tex så heter 306 män Ansgar, det är 188 färra än som heter Janna men dom 306 stycken har en egen namnsdag.. grrr.

Mitt namn, Janna, har faktiskt en sorts namnsdag. Min bolibompanamnsdag infaller 8 mars och är inte att förglömma.

Så här ser det ut på SCB.se. Det har faktiskt minskat de senaste åren. För något år sedan var det även en man som hette Janna i förnamn faktiskt.

Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Janna.

Förnamn

  • Det finns 494 kvinnor som har förnamnet Janna. Av dessa har 376 namnet Janna som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Janna som förnamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *