Helg med Stockholmsjul

Först hade vi egentligen bestämt att jag och barnen skulle åka till Åland den här helgen. Men så när möjligheten att få låna våra vänners lägenhet i Stockholm så var vi bara tvungna att ändra våra planer.

En riktigt mysig helg har vi haft trots att oro över en så värdslig sak som bilen låg över oss men även att lilla Nils blev så dålig. På lördagen var vi på Skansen trots att Nils haft en jobbig natt med mycket hosta och lite feber. Vi bäddade ner honom i vagnen och tog oss iväg. På söndagen var han dock jättedålig med riktigt hög feber och ansträngd andning. Vi hade lovat Astrid ett sista besök på julskyltningen så vi klädde oss och Nils fick sitta i selen under min jacka, där trivs han så himla bra. När vi kom till Gävle vid sextiden så hade febern lagt sig men vi åkte ändå till akuten då vi misstänkte lunginflammation och fick svaret från sjukvårdsupplysningen att när det gäller barn under ett år så ska man alltid uppsöka sjukhuset när det gäller luftvägar och andning.

Svaret därifrån var dock positivt. Mycket slem i luftrören men ingen inflammation.

wpid-picsart_1417598242510.jpg

Alltså, julskyltningen på NK. Vi var dit fredagkväll, då var vi nästan ensamma där, vi var dit på lördag och vi var dit på söndag. Glittret i Astrids ögon när hon tillsammans med pappa granskade de smyckade fönstren ingående. Små tomtenissar med olika egenskaper, så roligt, påhittigt och fantasiframkallande.

Pussplatsen är från under misteln på Skansen. ”Reklam” för 2015-års dropin-bröllopsdag. Tips till er som vill gänga er på ett mysigt, om önskat väldigt enkelt men samtidigt eget och roligt.

Lördagens middag intogs på Vapiano. Varför vi äter där VARJE gång vi är i Stockholm? För maken till barnvänligt ställe får man nog leta efter. Lite stojigt, plats för barnvagn samt barnstolar i alla olika höjder så att man kan ta vilket bord som helst, gillart.

Sammanfattningsvis var det en riktigt mysig, julig helg i storstan utan måsten eller krav. Bara familjen, skratt och mys. Älskart.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *