Smoothietips! Återvinn mera

Jag skulle vilja säga att 100% av gångerna jag gör smoothie så gör jag för mycket. Jag gör alltid en hel mixerkanna liksom, kan inte göra med måtta tydligen.

Det som händer med det överblivna ganska ofta är att kannan hamnar i kylen tills jag känner att den inte bör drickas längre. Eller? Är det bara hos oss kanske? Hur som helst så tröttnade jag på det och kom på att jag såklart ska göra glass av det istället. Kanske är jag sist på bollen som så många gånger förut men jag tyckte det var en himla smart idé.

Töm den överblivna smoothien i glassformar och kör in i frysen. Nästa dag har du glass som du med gott samvete kan ge till barnen. Glassformar finns lite här och där. IKEA har billiga i plast tex medan det hos rekolek  finns i rostfritt stål och bambupinnar. Personligen tycker jag att den blir lite isig men barnen älskar den.

Apropå glass så köpte jag något himla smart igår att ha i väskan när man går på stan. Både åt barnen och åt sig själv. Antingen stoppar man i en färdig strut, eller så använder man den som strut och skopar glassen direkt i.

Smoothieglass.
Mums med ”nyttig” glass. Astrid blundar för att visa vad mysigt det är med sommarlov.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *