Hemmagjord glass – slurp

Igår gjorde jag och Astrid egen glass i såna där isglassformar som jag minns att man hade när man var liten. Det finns att köpa lite överallt har jag sett men våra tror jag är från IKEA.

image

Jag tog fyra frysta jordgubbar och ett gång frysta röda druvor samt lite vatten och en skvätt saft som vi hade hemma. Sen körde jag igenom.det ordentligt med stavmixern, som tyvärr gick sönder helt plötsligt men det blev bra ändå.

Hela dagen sen sprang vi och kollade om glassarna var hårda men det var inte förrän imorse det gick att få ut en glass som som var ätbar. Det var väl inte den godaste isglassen jag smakat men det spelar ingen roll för tillverkningen av egen glass och den spännande väntan var nog roligare tror jag. Men nu har vi fått blodad tand och siktar på att köpa lite hallon, blåbär och nån god färskpressad juice och göra glass av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *