Världens bästa våfflor

Många veckor är vi lite traditionella och äter soppa och pannkakor eller våfflor på torsdagen. Får Astrid välja så blir det våfflor, om jag ska vara ärlig så väljer även jag det. Det som är lämpligt med det är att även Nils kan äta det utan större ändringar.

Jag har ganska stora krav på våfflor, jag får kväljningar av våfflor som är blöta och liksom sega. För mig finns det bara ett våffelrecept som är det rätta och det är ett som jag för läääängsedan fick av mamma och skrev upp i min receptbok. Ja ni ser ju själva på bilden hur det ser ut, välanvänt och i behov av förnyelse. Titeln Emma och Pärs våfflor härstammar från en tid då vi sprang barfota över tunet i älskade Storsven, glada skratt och underbara barndomsminnen.

wpid-img_20141114_185904.jpg

Detta recept är inget för dig som inte gillar frasiga våfflor för dessa är verkligen FRASIGA.
Förtydligande av receptet:

Emma och Pärs våfflor ca 8 laggar

2,5 dl vatten
2 dl mjölk (ko, havre, ris det står dig fritt)
1 krm salt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl smält margarin

Blanda de torra varorna i en hyffsat stor bunke. Rör ner vatten och mjölk till en slät smet, jag brukar använda kolsyrat vatten, det skummar superroligt.
Mitt tips är ballongvisp och rejält med kraft i slagen.

Töm sist i margarinet. Om du inte vill ha margarin i smeten så går det precis lika  bra att smörja laggen varje gång, med margarin i smeten behövs inte detta så det är en smaksak.

Servera såklart med allehanda sylt och glass eller grädde eller all of the above.

wpid-wp-1416302242828.jpegFör en bebis som äter genom att blöta upp maten och suga i sig den så är dessa våfflor snäppet för frasiga men Nils hälsar att dom var väldigt roliga att smula till småbitar över hela köket.

3 reaktioner till “Världens bästa våfflor”

  1. Men muuuuuuums!! Jag har inte ätit våfflor på hundra år pga har inget våffeljärn. 🙁 Vill också äta våfflor med er. <3 Och springa barfota över det där magiska gårdstunet igen.

    1. Om du hoppar på en buss nån torsdag så kan jag se till att det finns våfflor. Det funkar ju visserligen till lunch också om du vill komma på fredag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *