En sån där krönika

2012. Ett händelserikt år på många sätt. Här kommer en sammanfattning. Utan bilder tyvärr men vissa inlägg har fått länkar till sig.

 

Januari:

2012-års första månad cirkulerade runt sömnbrist. Det var väl förmodligen många månader under den tiden som det gällde men under januari var det enligt gamla inlägg väldigt tydligt.

Astrid slog till med sitt livs första magsjuka vilket resulterade i att även jag och David åkte dit. För mig var det den första magsjukan på över 15 år. Det är väl sådant man har att se fram emot som småbarnsförälder.

En annan första gång var Astrids första egna barnkalas. Hela föräldragruppsgänget dök upp i lokalen och kalaskaoset var ett faktum, men grymt roligt var det.

Jag tog mig ut på jobbfest, Granens folkpark var platsen, riktigt roligt att komma ut och vara vuxen.

 

Februari:

En liten prinsessa Estelle kom till världen. I våran värld cirkulerade det mesta runt att ta vara på sista tiden innan jag skulle börja jobba igen.

Jag och Marinah var och fotograferade oss – modell för en dag – det var en mysig dag även om det var lite lång vänta, men med rätt sällskap då spelar det ingen roll.

Astrid slog till med en riktigt elak magsjuka där vi blev riktigt oroliga, hon kräktes i närmare tre dagar och fick inte behålla något, vi tvångsmatade vatten med medicinspruta, usch!

I slutet av månaden ändrades dock allt och mardrömmen började, D åkte in på akuten och blev inlagd för hjärtsäcks- och hjärtmuskelinflammation.

 

Mars:

Vi åkte till Falun och hängde en kall och lerig dag på lite världscuptävlingar.

David blev inlagd en sväng igen men fick komma hem ganska snabbt som tur var.

Efter att ha gått hem 10 dec 2010 var jag plötsligt tillbaka vid skrivbordet 21 mars 2012, tre veckor senare än planerat. Det var skönt att vara tillbaka men både jag och David kände att vi förlorat en månad, han som hemmapappa och jag på jobbet.

 

April:

Astrid fick en liten kusin, Elton kom till världen 10 april och ger lite mångfald i tjejskaran.

Lilla fröken sov borta för första gången, hos farmor och farfar. Jobbigast för mamma och pappa såklart men det var mysigt att det gick så bra.

Under påsken smakade Astrid choklad för första gången, stor succé, men nu ogillar hon det skarpt.

SM-GUUUULD!!! Brynäs visar varför man håller kvar vid dom efter alla år. Underbar fest blev vi bjuden på, hela torget dansade och sjöng med guldhjältarna, Astrid sov lugnt i selen på min mage.

 

Maj:

Maj var en väldigt händelserik månad.

Jag och David blev hemmansägare! Vårt hus ute i skärgården, sommar- och vinterparadiset blev vårat!!!

Jag påbörjade min utveckling som ledare inom Skatteverket, spännande och utvecklande. Två dagar på Åkeshofs slott i Bromma gav en mäktig energiboost.

Hela Eriksson-klanen for på ko-släpp, grymt roligt!

Jag kom på att jag skulle le mot okända, det funkade ett tag men efter att ha skrämt några gamla tanter så slutade jag med det.

Loreen vann ESC med sin Euphoria och Sverige står som värdar 2013, i Malmö.

Jag rörde mig snabbare än gång för första gången på närmare två år, vårruset ställde till mina stackars muskler så jag knappt kunde röra mig på fyra dagar.

Jag och David blev bjudna på Sandviks stora jubileumsfest. Grym middag och show!

 

Juni:

En rekordmånad på ett inte alltför roligt sätt. Den kallaste juni på 50 år!

Vår lilla familj blev enad, familjen Eriksson jag blev fru Eriksson. En underbart rolig dag som vi fick fira tillsammans med väldigt många av våra närmaste på vackra Skansen. En dag som blev precis något för oss.

Vi hade en grymt mysig midsommar uppe på Stensnäs. Det borde vara något att göra om.

Astrid drog till med att skaffa sig vattkoppor. Trots att hon hade det jobbigt så är det skönt att det förhoppningsvis är gjort.

Bästa Anna fick sin dag, möhippa i Sundsvall var en riktigt rolig dag, och natt.

Semestern började, med allt det innebär.

 

Juli:

Semester!

Min egen hippa, en brudhippa, förgyllde en annars ganska tråkig och regnig start på semestern.

Kalla badäventyr på Åland.

Springsteen på Ullevi!

Jag startade en plankutmaning som höll sig två dagar.

 

Augusti:

Den stora flytten skedde. Vi engagerade de snällaste vi har i vår närhet och då gick det faktiskt ganska bra att flytta hela bohaget. Vi blev dessutom inbjudna ganska snabbt på en gatufest, en tillställning som pågick väldigt långt in på småtimmarna.

Ännu en möhippa gick av stapeln och ett besök på Winnerbäcks rockiga konsert i samband med denna.

Astrid har även denna månad varit sjuk. Det började med att hon knappt sov nåt, eller åt heller för delen, förmodligen efter flytten. Detta hjälpte troligen herpesviruset att slå ut hennes lilla kropp. Hela munnen var ett enda stort sår och hon kunde varken äta eller dricka utan att illvråla.

Astrid började inskolningen på förskolan, det går verkligen inte som tänkt oss.

Jag och D var på Coldplay, damn vilken konsert!

Filip hälsade på, roligt med lite minnen från Eskilstunatiden.

 

September:

Jag och Astrid for till Åland på skördefest. Det är något jag kan rekommendera att göra med barnen.

Ett jobbpartaj med övernattning hos Ulrika och hela gänget.

Astrid har det fortfarande jobbigt på förskolan, ännu jobbigare är det för oss vuxna tror jag. David började jobba så nu är det fulltid som gäller.

Jag utnyttjade mitt ett år gamla presentkort och gick på en underbar timme av lyx.

Ja just ja… jag fyllde år också.

 

Oktober:

Efter en underbar helg i Prag på tu man hand vände den avslappnade lyckan till tråkigheter när de alldeles nyss upptäckta två strecken på stickan inte fanns längre.

Jag tackade ja till att vikariera som sektionschef i två månader. Som en följd av detta gick jag av någon dum anledning på anställningsintervju för chefstjänst.

 

November:

När jag fick nobben från Skatteverket så bestämde jag mig för att sluta där och ta det jobberbjudandet som jag fått från Lantmäteriet här i Gävle, helt underbar känsla när jag väl bestämt mig.

Julbordspremiär på IKEA, bättre än de senaste åren iaf.

Ett härligt gäng från jobbet snoffsade till och begav oss till Ladies night.

Vintern kom ordentligt.

 

December:

I början av månaden åkte vi till varmare breddgrader. Vi nöjt en vecka i Lanzarote.

Julaftonspremiär i Hillevik. En urmysig julafton med familjen som finns nära, absolut något som vi kan göra om.

På juldagen tyckte D att det var dags att familjen drabbades av lite kräksjuka. Alla våra nattgäster flydde hals över huvud. Astrid drog till med 40 graders feber några dagar efter istället.

Mitt emellan de båda högtiderna fyller ju vårt lilla tokfrö år. Ett tvåårskalas med totalt kalaskaos, men ett lyckat sådant.

Även nyårsafton firades i Hillevik. En mysig kväll med trerätters middag som jag hade ynnesten att tillaga i min ensamhet under dagen innan.

Det blev riktigt ordentlig vinter, i år igen.  Men det höll inte i sig hela året ut tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *