Vaccummarineringsburk

Ja tyvärr har jag inte namnet i huvudet just nu och lådan ligger i truggt förvar i gävle medans jag är i Vannsätter.

Hur som helst så har vi för bröllopspresentspengar köpt oss en burk där man slänger kött (eller typ vad som helst) och marinad (eller någon random vätska som ska ge önskad smak). Sen pumpar man helt sonika ur all luft ut burken, samt ur köttbiten. Där luften har vari hamnar istället marinad är tanken.

image

Tydligen gör man så på fräsiga restauranger har vi sett på TV. När jag åt på slottet där jag var på utbildning så hade dom ju haft äppelklyftor i äppeljuice, för att få fram mer äppelsmak, i vaccum.

Hur funkade det då? Jovisst, det funkade. Dock går det åt väldigt mycket marinad eftersom den ska täcka det som ska marineras. Kanske man kan återanvända den, jag vet inte men annars blir det väldigt dyrt. Sedan fick vi tipset att inte pumpa för mycket, max 15 pump, då locket kan spricka in.

Vi provade fläskytterfile med lite hemmagjord vanlig marinad. Även om jag inte trodde det så fumkade det faktiskt. När man skar i köttet såg man att marinaden färgat minst tre mm in. För att inte tala om champinionerna som blev helindränkta. Mums.

image

Blev inga bilder på det färdiga resultat för det tog slut så fort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *