Tuffjanna testar Muffinmaker

På mors dag fick jag, av min underbara dotter, en C3 Muffinmaker. En storälskare som jag är av elektroniska köksprylar så kunde jag inte ens själv komma på en bättre present.

Idag var det så äntligen dags att prova den. Jag använde receptet på chokladmuffins som fanns i den medföljande broschyren fast jag tillsatte två nävar daimbitar.

I receptet stod att man skulle fylla halva formarna, jag använde inte pappersformar utan körde direkt i maskinen. Första omgången, av två, fyllde jag till hälften men åtminstone med den här smeten så var det för lite så andra omgången fyllde jag mer och då blev det bättre. Tidsmässigt stod det 8-12 minuter. Efter 10 stoppade jag ner en sticka och dom var helt perfekta. Då vi gjorde chokladmuffins den här gången så kan jag inte säga något om färgen så det får jag återkomma till.

Så vad tycker jag då egentligen?

Fördelar: Snygg form på själva muffinsen är nog den allra största fördelen, lämpligt då det inte behövs passas så mycket, roligt.

Nackdelar Man kan bara göra sex åt gången, det går ju i realiteten inte snabbare, svårt att göra rent när det blir smutsigt, man kan inte garnera redan vid gräddning.

Nu blev det visst fler nackdelar till antalet men för mig är det där ordet roligt nyckeln i det här, att vispa ihop smeten och grädda i maskin är min melodi.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *