Välkommen Caitlyn – och Alex

Igår fullständigt exploderade internet av bilden på Caitlyn Jenner. Hon fick sånt genomslag på grund av hennes tidigare liv. Innan hon kom ut som Caitlyn Jenner var hon nämligen Bruce Jenner. Sportstjärna och styvpappa till bland annat Kim Cardashian.

Det var i en mycket omtalad intervju som Bruce äntligen, vid 65 års ålder, kunde komma ut med att han hela livet känt sig som kvinna men levt som man. Igår öppnades hennes twitterkonto och slog alla möjliga rekord, bla hade hon över en miljon följare efter mindre än en timme. Snabbare än självaste Barack Obama som även han skaffade ett Twitterkonto alldeles nyligen.

Jag hoppas så innerligt att detta ska medföra något positivt för alla transpersoner världen över. Något som gjorde mig glad var att vår närtidning Mitt Gävle kom ut igår och på framsidan fanns Alex, som under sin trettonåriga uppväxt har hetat Viktorya. Vad är oddsen för det liksom? Att samma dag som Vanity fair släpper bildern på Caitlyn så har även Mitt Gävle en artikel om en transperson. Gillart!

Skärmklipp

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *