Den där matsedelen – planändring

Det jag upplevt som en av de sköna sakerna med att planera en matsedel och handla så allt finns hemma, är att man kan ändra sig. De veckorna vi haft en matsedel nu så har dessa förändrats under veckans gång och det gör liksom ingenting. Vi har inte ångrat oss eller lagat nån annan ”riktig” mat utan det är mer att det blivit för mycket rester, det har blivit sent för nån av oss eller vi har blivit bjudna på mat annorstädes.

Som exempel så kommer den här veckan inte alls se ut som jag trodde. Eftersom vi ska åka bort i helgen så ska vi idag äta rester som inte är oki att frysa och imorgon då vi skulle göra den goda kycklingpajen så är vi borta. Detta gör att dagens och morgondagens planerade mat kan flyttas sist i listan och på så vis bygger vi på matlistan liksom bakifrån, samtidigt som vi fyller på framöver lite då och då när vi ”kommer på” rätter som vi vill göra, tex utifrån säsong och så.

Jag ska försöka ta mig för och lägga upp matsedeln på lördagar istället, sen får den ändras under veckans gång men jag ändrar inte i grundinlägget för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *