En riktig arbetslördag och slapparsöndag

Våra två helgdagar blev verkligen varandras motsatser.

I lördags var vi upp tidigt hela familjen. Vi käkade frukost och klädde på oss och var ute på gården före nio. Vårt mission var att fylla på vedbon. Dock behövde den tömmas först. Sen jobbade vi i ett par timmar med att få in nära på två kubik ved staplat prydligt i vedbon. Jag gjorde staplingen och David körde veden med skottkärra från släpet och in på gården. Astrid hjälpte såklart till och stånkade och stönade när hon kom bärandes på två stora vedträn och slängde upp dom på traven, världens bästa hjälpreda.

image

När släpet var tomt återstod ihopplocket så då passade vi även på att tömma eldtunnan och slänga lite nytt skräp och elda upp. Samtidigt lastade vi skräp som skulle till återvinningen på släpvagnen och var klara med det lagom tills Astrid fick sällskap av farmor och farfar.

Iväg till återvinningen, det är alltid lika skönt och tillfredsställande tycker jag men oj vad många slänger helt funtionabla saker, lämna till återbruket istället vet jag, superlämpligt och bra att det kanske kan användas igen istället.

Efter hundra stopp på olika ställen och inköp av saker vi dragit på så kom vi äntligen hem och satte igång med tusen småsaker som hängt över oss ett tag. Sköööööönt!!

——————————

Söndagen blev ultraslapp. Vi hängde i soffan till lunchdags nästan, läste, spelade memory, tittade lite på Backyardigans (Astrids favoriter på Netflix). Jag gjorde en omgång müsli till frukosten men annars var det bara laaaaata på hög nivå. Efter lite lunch for vi på simskola och sen hem till Björkefamiljen på världens godaste äppelpaj (som vanligt) och bebisgos. Astrid och Thealie lekte i närmare två timmar utan ett enda bråk och tjafs som spårade ur, underbart!

Nu väntar en normal arbetsvecka förutom avbrottet med ultraljud imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *