Nu blev det sådär igen

Ett långt uppehåll då det hänt massor och så kommer knappt något av det komma med i ett blogginlägg. Det är så konstigt för det händer hela tiden, varje dag, flera saker som jag vill få ner här men så staplas det på varandra, så börjar jag glömma bort saker och det är då som jag börjar skjuta på att skriva överhuvudtaget. Jag kan ju skriva på telefonen men de två halvtimmar per dag som fröken sover är det alltid tusen och åter tusen saker som ska fixas, donas, göras och kommas ihåg, så då skjuts bloggeriet åt sidan.

Om tre dagar är det dags för Astrids första julafton. Julklappar är införskaffade och alla släktingar har frågat vad vi önskar oss. Det blir väl så något år framöver nu innan fröken förstår själv att hon kan önska sig saker. Det är svårt att komma på. Speciellt när det är många som frågar samt att det är ju födelsedagsfirande veckan efter.

Att slå in paket tillsammans var lättare sagt än gjort, precis som jag misstänkte.

Det är åtminstone lite vinter ute nu. Snö har det kommit och idag är det faktiskt 6 minusgrader. Dock ser det än så länge inte helt lovande ut då man ”lovar” varmgrader framöver, så även på självaste aftonen. Men man kan ju alltid hålla tummarna för en sån här dag.

I söndags var vi till Furuvik för lite julmarknad. Det var mest bara mörkt, blött och kallt men vi höll ut ett par timmar även om mysfaktorn i stort sett uteblev. Astrid åkte lite karusell och var alldeles hänförd av alla ljus, hästar och gubbar på den så vi tog en vända till. Det är gratis så det är bara att kliva på :).

I måndags var det babyträff vilket var hur trevligt som helst som vanligt. Man märker att Astrid trivs med människor omkring sig. Vi längtar tills öppna förskolan öppnar igen så vi har våra stående lekträffar, speciellt nu när bästis Leia har börjat på dagis och hennes mamma börjat jobba. Sen i tisdags (igår) gick vi ner på stan och hängde litegrann. Man märker att den senaste fasen är över nu tycker jag. Massor av nya saker har hon lärt sig och hon är inte alls lika sur och grinig längre, även om det fortfarande är enbart mamma som gäller igen, men det hänger nog mer ihop med förkylningen.

På väg in efter stadsbesök.

Åh men det skönaste av allt i helgen höll jag på att glömma. JAg och D var på julbord. Det blev inte alls sent men det var så himla mysigt och skönt att bara vara vuxna, prata med andra vuxna om vuxna saker. Jag var så fylld av ny energi så att jag under söndagen och måndagen var en bättre mamma än jag varit på mycket mycket länge.

Här hemma har inget hänt. Vi hade så mycket planer men med D:s onda mage så har det inte blivit nånting förutom det allra vardagligaste, och knappt det. Vi skulle fixa Astrids lekrum men det har blivit skjutet på framtiden. Får se vart vi ska göra av alla julklappar utan att pappas nerver ska explodera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *