Barcelona del 2 – trötta, trötta ben.

Att ha störda sömnvanor är ofta väldigt jobbigt när man är semester. Den här resan var vi som tur var åtminstone två med det problemet att vakna alldeles för tidigt för att det ska vara riktigt bekvämt. Kl 07.30 var jag således vaken, trots sen kväll, och så var även Johanna.

 

Efter frukosten bestämde vi att idag skulle vi åka turistbuss. Först ta den närmaste turen för att hoppa av, promenera till Sagrada familia och sen hoppa på den andra linjen och ta den turen. MEN, när vi väl kommit upp på övervåningen av bussen som ju är där man vill sitta så bestämde vi oss för att sitta kvar. Vid varje hållplats var det så grymt mycket folk att vi förmodligen hade fått vänta hur länge som helst först på att ens få plats och att sen få sitta uppe kändes som Visa inläggen omöjlighet.

wpid-20151011_114450.jpgwpid-20151011_114105.jpg

Turen gick upp i de lite mer moderna delarna av staden. Vi åkte förbi längs med  Passeig de Gràcia och fick se bla Casa Batlló och Casa Milá, sedan centralstationen och förbi Plaza de España och upp till den maffiga och tjusigt belägna olympiastadion. För att avsluta nere i hamnen där vi började drygt två timmar tidigare. Ont i rumpan och öronen men med utvilade ben var vi reda att ta oss ann dagen vidare.

wpid-20151011_124433.jpg wpid-20151011_125229.jpg

 

Att ta sig ann dagen vidare innebar visst strandhäng. Vi gick hem till lägenheten och bytte om, tog med oss handdukar och promenerade de 5 minutrarna som det tog ner till stranden. Vi åt smaskig lunch på La Guingueta. Ett synbart hippt ställe med grymt läge på stranden. När vi var där var det i stort sett bara spanjorer där. Något dyr prisbild kanske men jag tyckte burgare jag fick var riktigt bra och den vita sangrian som var gjord på Cava var extremt läskande och god. Sen hjälper det såklart till att personalen var glada, lite sådär tjoiga och tjimmiga som jag gillar, speciellt på ett sånt där ställe, samt att sitta i den varma solen och njuta i mitten av oktober.

wpid-20151011_134146.jpg

Tyvärr försvann solen sen när det var dags att gå till stranden. Vattnet var iskallt och försäljarna av drycker på stranden gjorde oss totalt galna så trevligare strandvisiter har jag väl haft men vi gjorde det för sakens skull.

wpid-20151011_143818.jpg

Efter en tur hem till lägenheten igen så tog vi oss ut för en något tidigare middag än de två föregående dagarna då vi skulle upp och åka hem tidigt på måndag. Vi var ju tvungen att se Ramblan kvällstid också, ungefär som på dan men målet var egentligen saluhallen La Boqueria som tyvärr hade stängt. Istället letade vi oss in i gränderna i Barri Gotik för att hitta nånstans att äta.

wpid-20151011_193245.jpg

Vi gick in vad vi trodde var en liten pitoresk restaurang, det visade sig när vi gick in att den inte alls var så liten som det såg ut som från utsidan. Men det var en väldigt trevligt och mysigt ställe vi hittade. Servicen var till en början obefintlig men när vi väl beställt så rullade de små rätterna vi valt in i ett perfekt tempo en eller två åt gången istället för allt på en gång, perfekt. Och gott!

wpid-20151011_220025.jpg

La Bona Sort höll i söndagens middag på ett förtjänsfullt sätt, jag var mer än nöjd med kvällen och kan tänka mig att komma tillbaka hit faktiskt. Dock var det snäppet dyrare än övriga ställen vi ätit på. När jag nu läser recensionerna så är det tydligt att vi inte är ensamma om att vara nöjda.

wpid-20151011_215951.jpg wpid-20151011_220003.jpg

Den här kvällen avrundades efter maten med en promenad förbi triumfbågen, som var en del av världsutställningen 1988, och genom parken ner mot vattnet.

Otroligt nöjd med helgen kliver vi upp tidigt på måndag morgon och åker hemåt. En sista lunch tillsammans på Arlanda.

På återseende tjejer!

wpid-20151011_185350.jpg

#annajannajohanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *