Årskrönika

Planerar att göra som UnderbaraClara och använda mig av samma årssammanfattning varje år, det kan ju vara roligt att titta tillbaka då tänker jag mig.  Av naturliga skäl tror jag att denna krönika kommer bli ganska enkelspårig och eventuellt lite tjatig, men det struntar jag i för vi har fått ett mirakel till oss.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Blev tvåbarnsmammaSov på sjukhus av annan anledning än barnafödsel. I och med det skulle denna lista kunna göras väldigt lång.

Genomdrev du någon stor förändring? Då jag fick igenom hemma att jag skulle börja jobba halvtid 1 oktober så fick jag vara med under en stor förändringstid på jobbet, roligt och intressant.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Våra barn fick en ny kusin nu under hösten samt att vi fick ett trevligt besked så här i årsslutstider att vi har två par vänner som får tillökning till sommaren, mysigt!

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?  26 februari som är Nils födelsedag och hand i hand med det 21 mars, när vi äntligen fick komma hem.

Dog någon som stod dig nära? Hon stod mig kanske inte så nära längre men var trots allt släktens äldste, Marion du saknas hos många. Nu är jag helt plötsligt på riktigt min mammas generation och min mamma och mina mostrar är äldst i släkten, känns konstigt.

Vilka länder besökte du? Åland, mer exotiskt än så blev det inte i år.

Bästa köpet? Det enda jag kommer på såhär på rak arm som jag köpt är min jumpsuit! Älskarn. Tyvärr är den för stor nu, måste leta en ny.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Det senaste jag blev riktigt glad över var att allt såg så bra ut att Nils fick sluta helt med medicinen, jippie! Annars har 2014 bjudit på många tillfällen att vara riktigt glad.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Mer umgänge med vänner.

Vad önskar du att du gjort mer?  Rört på mig och knipit .

Vad önskar du att du gjort mindre? Latat mig.

Favoritprogram på TV? Tittar sällan på vanliga TV-sändningar men bäst att titta på är Sons of Anarchy.

Bästa boken du läste i år? Jag har läst en halv bok i år, räknas det då? Det är Backmans ”Britt-Marie var här”.

Största musikaliska upptäckten? Det enda som strömmar ur mina högtalare är P3 men hemma går musiken från filmen Frost varm, speciellt Slå dig fri.

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Jag hann inte med så mycket under året, 1,5 månad i början och halvtid i tre månader på slutet. Framgången kanske ligger i att jag jobbade överhuvudtaget.

Största framgång på det privata planet? Styrkan i vår familj som växte fram under våra veckor i Göteborg, urstyrka och kärlek.

Största misstaget? Att vi inte satte upp den stora poolen tidigare än vi gjorde.

Vad ångrar du mest från året? Att jag inte ville att min mamma och Astrid skulle komma och hälsa på oss och Nils kvällen vi låg på neo här i Gävle. Det gnager i mig hela tiden. Just då behövde jag mamma hemma hos Astrid medan jag nog egentligen hade behövt henne hos mig.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har med råge gråtit mer än jag gjort i hela mitt liv men jag tror banne mig att jag skrattat mer också, så både och blir väl svaret.

Vad spenderade du mest pengar på? Förutom boende och drivmedel så är det nog presenter till Astrid, världens bästa storasyster.

Något du önskade dig och fick? En sol- och badsommar. Även om den var kort så var den vaaaaaaaaarm.

Något du önskade dig och inte fick? En varm och skön augusti och höst.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Var hemma hos svärmor och svärfar och blev omhändertagen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att augusti hade följt i julis fotspår.

Vad fick dig att må bra? Min älskade barn och deras tokigheter och att få följa deras utveckling i deras första tid tillsammans.

Det roligaste du minns? Både när jag tog med mig båda barnen till Furuvik och hängde bara vi tre hela dagen samt när vi åkte till Stockholm bara vi tre. Dels hade vi jätteroligt och mysigt och dels kände jag mig som världens starkaste mamma.

De bästa nya människorna du träffade? Alla underbara sköterskor och läkare på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Boris, Jimmie och Josephine för att nämna några samt flertalet föräldrar till de sjuka barnen.

Mest stolt över? Min familj. Främst över hur vi hanterade krisen som vi slängdes in i, en starkare gladare och mer harmonisk familj kom ut på andra sidan.

Högsta önskan just nu? Att 2015 ska bli lika roligt, intressant och lärorikt som 2014 varit.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Försöka få till en utlandsresa samt hälsa på släkt och vänner mer (läs; överhuvudtaget).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *