En sommarlista

Jag gillar listor, vilket inte undgått den som följt mig ett tag. Jag hittade en sommarlista hos UnderbaraClara och kände att det var något jag ville dela med mig av de här gråa trista dagarna.

Mina planer för sommaren: Jag skrev ju lite redan häromdagen vad som står på semesteragendan. Men i stort är det väl hemmahäng som gäller förutom avstickare till Borås och Åland.

Bästa sommarstället: Hillevik såklart, numer. Annars är det fortfarande mina minnens Storsven. Det underbara stället där jag och mina syskon fick växa upp på somrarna, vår släktgård som fortfarande ligger mig så varm om hjärtat och saknas mig så mycket.

Favoritsommarblomman: Svårt, jag gillar alla försommarblommar allra mest tror jag. Syren, Lupin, Liljekonvalj.

Här badar jag helst: Huvudsaken är att det är en insjö, å eller älv. Sand och lite mörk botten sådär. Eftersom barnen är med så är en badplats med gott om lekkamrater att föredra. Saknar Alftas kvarnsveden ibland men som tur är har jag ju vår Hilleviksdamm nu och där kommer det nog bli några timmar i sommar.

wpid-20130908_171310.jpg

Hur länge ska du vara ledig? Först 5,5 vecka, sen några veckor till lite senare, men 5,5 vecka är sommarsemestern.

Vad ser du mest fram emot? Att åka och bada och upptäcka allting med Nils samt att se Astrid utvecklas sim- och badmässigt.

Vad kommer du köpa inför semestern? Ingenting till mig själv tror jag. Kanske en skön klänning och ett par shorts. Annars är det väl saker till barnen. UV-dräkt till Nils tex.

Det här lyssnar jag på i sommar: P3 och barnskratt.

Favoritsommardoft: Nyklippt gräs, nyslaget hö, regn på solvarm asfalt, torr och varm skogsdoft, solvarma och sandiga barn. Det är så mycket med sommaren som luktar gott.

wpid-20130708_200328.jpg

Hur kommer du att göra dig illa? Inte mycket alls hoppas jag.

Vad oroar du dig för? Både att det ska bli för kallt OCH att det ska bli för varmt. Kylan vill jag inte för min skull och värmen vill jag inte för att jag tror att Nils kommer tycka att det blir jobbigt om det blir alldeles för varmt.

Hur kommer du minnas din semester sen i september? Lång, avslappnad, varm och full av skratt och bus.

Den ultimata sommardagen: Det är nog en riktigt härlig baddag. Gott om matsäck och snacks med till stranden så att man kan hänga där hela dagen utan att behöva packa ihop och stressa iväg nånstans. Parasoll eller soltält som skydd vid vila. Huttrande kalla barnkroppar som sitter insvepta i en solvarm handduk, tuggandes på bullar som blir fuktiga av blöta händer och droppande hår. Sommardrömmar.

wpid-2014-07-06-13.22.12.jpg.jpeg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *