Sommarlista

Jag gillar ju listor som ni vet. Hos Sofia hittade jag en om sommaren. Jag tänkte att det passar nu när det är 9 grader varmt och kolsvart på himlen.

1. Hur ser dina planer ut för sommaren?
Stranden här hemma hoppas vi ska bli välbesökt i sommar, likaså Furuvik. I resväg blir det några turer med husbilen, som vi har längtat. Åland, Dalarna, semestern ligger öppen. I augusti blir det Göteborg för Nils återbesök och då planerar vi att stanna nån natt extra.

2. Vad gjorde du på midsommar?
Vi var här hemma med ett gäng goda vänner. Själva firandet genomfördes tillsammans med hela byn, dans runt stången, spelmän och lotteri allt som sig bör. Både innan och efter det åt vi gott och skrattade och pratade. Barnen lekte hur bra som helst i timtal tills dom stupade i varsitt soffhörn.
image

3. Min bästa sommafrukost?
Jordgubbar med mjölk och en god smörgås med en lika god skiva skinka på står högt på listan. Nu när Nils blir prickig korv av jordgubbar så äter jag istället min hemgjorda granola med yoghurt, ostsmörgås och en kopp te. Det sista om jag inte har en liten mask i knät.

4. Bästa sommarlåten?
Valfri bit med herr Springsteen skulle jag vilja säga.

5. Vad passar bäst på grillen?
Vad passar INTE på grillen? Jag gillar bäst tex kycklingspett, lite sparris och nån halloumibit.

6. Vad dricker jag helst i sommar?
Utbudet av alkoholfri öl är stort och få saker är så somrigt för mig som en kall öl. Mikkelers sommaröl var en smak som föll mig i smaken.

7. Vad ska jag läsa i sommar?
Tidningar. Att läsa en bok känns inte helt aktuellt för mig just nu. Den lilla stund som man har mellan båda barnen somnat och man själv ska göra detsamma ägnar jag för tillfället åt ett avsnitt av Orange is the new black och sen lite magasin i Readly (tidningsappen).

8. Favoritplagg under sommaren?
Min maxikjol från HM som jag köpte i XL för att den skulle vara lång nog. Fladdrig och sval ich inga bleka håriga ben behöver synas överhuvudtaget.

9. Bästa parken?
Jag gissar att listan kommer från Stockholm. Hur som helst så behöver vi ingen park vi bor ju i paradiset. Men måste jag säga en så säger jag väl lekparken i Björke då för där gillar Astrid att leka.
image

10. Bästa badstället?
Vårt förstaställe är såklart Hilleviks egen strand. Men annars älskar jag att åka ut till Rullsand (kanske Långsand nu när man har barn). Det är inte så långt men känns som att man kommit utomlands.
image

En kommentar till “Sommarlista”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *