10 månader – utvecklingssprång deluxe

Ojojoj vilket utvecklingssprång vi befinner oss mitt uppe i just nu. En helt ny värld öppnar sig och vi hoppas att det ska vara över snabbar än vad de källor jag har anger. Såklart är det jobbigast för bebis men det är inte direkt någon dans på rosor för oss runtomkring heller.

En värld av sekvenser heter språnget och vi kan redan se tydliga tecken på det. Bland annat så har Nils börjat härma oss på en helt annan nivå. Till exempel för han telefonliknande föremål till året och gör stigande och sjunkande ljud som att han pratar med någon, hur gulligt som helst.

I övrigt så har de första stegen ännu inte tagits, som tur är, utan kryptekniken ”skjuta sig fram på ena benet med den andra foten” väldigt välutvecklad nu och det går tokfort om herrn bara önskar. Men som det är just nu så är det mest bära, bära och bära som gäller. Vi tycker oss också se ett visst övervägande mammabehov som inte visat sig så tydligt tidigare. Han är dock trots detta en riktig glad skit och skrattar så han kiknar så fort världens bästa storasyster gör precis vad som helst.

100OLYMP

Att göra: Gå omkring genom att hålla någon i ena handen står absolut högst på listan, eller det är väl i stort sett det enda som han vill göra just nu, det mesta annat resulterar i högljudda protester. riva och dra i sladdar och kablar samt peta på sådant som han redan i förväg vet att han förmodligen inte får leka med är väl en annan favorit, TV:n är såååå himla rolig att slå på till exempel. Vi har ju dessutom en finfin gran uppställd bakom staket, den har än så länge vält bara en gång faktiskt.

Han har under den perioden även lärt sig att klappa händerna och han blir mäkta nöjd när vi härmar honom.

Sömn: Suck prata inte om det. Svår att söva, sover som skit, gärna med långa vakenperioder vid tretiden på natten. Dock hade han vid ingången av pågående språng några nätter då han sov hela natten bara han fick vara uppe lite längre på kvällen. Det var ju såklart för bra för att vara sant och nu är det värre än någonsin. Jag säger som jag sa förra månaden, så bortskämda vi varit.

Mat: Han äter fortfarande i huvudsak mest ersättning men har full koll på det där med att äta nu. Dock är han så himla petig med vad han stoppar i sig och det som inte duger smakar han inte ens på utan skäller ut det och slänger det på golvet. Äggfria amerikanska pannkakor, blodpudding och skruvpasta är det som funkar bäst.

Mått och storlek: Vi kör i stort sett bara strl 86 nu. 7 januari kommer ny vikt och längd så då uppdaterar jag med det här.

Övrigt: Att byta om och byta blöja är lika med fullt krig här nu. Därför har vi äntligen börjat använda byxblöjor, funkar mycket bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *