Nytt barn nya utvecklingssprång

Allt jag kommer skriva om detta har jag redan behandlat för lite mer än tre år sedan. Men eftersom hela min blogg från 2005 till april 2011 blev misstagligt raderad, inklusive Astrids första 4 månader, så får ni istället följa Nils ”små” utvecklingssprång.

Uttrycket utvecklingssprång kommer från boken Att växa och upptäcka världen skriven av Frans X. Plooij och Hetty Van de Rijt, två Hollänska forskare som studerat barns beteende under främst det första levnadsåret. Dessa två har bringat klarhet i många frustrerande frågor kring en ledsen och skrikande bebis.

Förra gången lånade jag Johannas bok men letade med ljus och lykta efter en egen då dom slutat tryckas och gick för flera hundra på tradera. Nu trycks en ny upplaga och finns ute i bokhandeln igen, jippie! Ännu mer jippie är att appen Wonder weeks som bygger på denna bok nu även finns till Android så boken är överflödig. På tittajagväxer.se finns det lite korta referat om varje språng, plus att google är en aldrig sinande källa i detta ämne.
image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *