7 månader – en ny bekantskap

Den här månaden har något helt nytt hänt. Vi har fått en liten grabb med ett redigt humör. Så sent som i mitten av förra veckan sa vi att åh vilken glad och nöjd liten unge vi har, aldrig missnöjd av andra anledningar än mat och sömn. Så ska man ju aldrig säga det vet jag ju.

De senaste 5-6 dagarna har vi märkt nåt helt nytt. Han gnäller och klagar och vrålskriker tillsynes utan anledning. Bara för att han bestämt sig för det verkar det som. Helt normalt såklart men jobbigt ändock och speciellt när man inte är van.

Kroppsligt händer det saker också. Han har blivit så medveten om kroppen. Står stadigt när man håller i honom och kan stå korta stunder själv när han håller i tex babygymmet från IKEA. Han har inga som helst problem med att pricka in det han siktar på att få tag i, glasögonen tex. Samt att han har helt fattat det där med att saker finns kvar fast man inte ser dem så nu har tittut seglat upp på förstaplatsen av favoritlekar, både med människor och saker.

Utvecklingssprång mässigt så ligger vi mitt i den period då han väldigt tydligt blir medveten om att man kan gå ifrån honom. Min gissning att det är detta i kombination med amningsstopp som skapat detta gnäll- och vrålmonster som tittar fram rätt så ofta nu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att göra: Gåstolen är fortfarande ett hett kort men ju mer man kan interagera med honom ju roligare blir sådana lekar som tex tittut. Även att sitta och pilla med klossar och skaka på saker som rasslar och låter är himla roligt.

Sömn: Så smått börjar det infinna sig rutiner. Han sover mellan 19-07. När jag lägger mig 22 får han lite ersättning sedan äter han en eller två gånger till på natten. Kl 9 när vi går iväg med Astrid så sover han en längre stund. Vid 13 en sovstund igen för att sedan bara behöva en liten stödvila på ca 30 minuter vid 17 för att orka till läggdags.

Mat: Förutom att sättet han får flytande föda på har förändrats från tutte till flaska så är det ingen ändring här. Ingen som helst mat går i så nu har jag börjat snegla mer och mer på BLW, baby lead weaning. Han stoppar ALLT i munnen, problemet är ju bara att han inte kan svälja. Därför kan detta vara bra för honom för då lär han sig själv att tugga och mosa i munnen INNAN han sväljer. Jag ska läsa på lite mer först.

Längd och vikt: Vi vägde och mätte i Gbg. DÅ vägde han 9035 gram och 72 cm lång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *