Utemellis och fjälldags

Våren har kommit med besked och när jag inte kunde hålla mig längre utan var tvungen att kratta ur min nya fina rabatt så hade det kommit fullt med blad från fina lökar där under. Tyvärr har det sedan dess varit så kallt som 7 minusgrader flera nätter i rad. Det är alltså ingen meteorologisk vår ännu men dagarna är varma och ljusa och det luktar gräs, damm och lite hundbajs så våren är här absolut.

I fredags tog vi utemellis. Att sitta stilla på altanen var inget barnen höll med om även om jag fick sällskap av Astrid en liten stund. Nils smörgås var mer sand och löv efter ett tag så jag gav upp så gick vi till lekplatsen istället. Det är så roligt nu när Nils knallar omkring för egen maskin även om det enda han gör är attvdra av sig mössan och stoppa stenar och diverse i munnen.

image

Astrid förvånade sig själv med att klättra upp i klätterställningen helt själv. Som mamma visste jag ju redan att hon kunde det men hon har behövt någon som stått bakom och skjutit på rumpan lite sista biten. Men vi kom överens om på hennes förslag att man ändå kan be om hjälp om man känner att man behöver det, godhjärtat.

Idag bär det av till Lofsdalen. Sååååå skönt ska det bli. Vår vana trogen så har det varit toksoligt däruppe tills idag,nu blir det mulet i fyra dagar men solen ska åter siktas på fredag eftersom vi åker hem på torsdag.

Nåja, lite semester, lite skidåkning och mys ska det väl ändå bli. Astrid ska gå i skidskola och jag ser fram emot en eller två varm oboy med mintu, mums, det är det enda vi har planerat haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *