Medelföräldralängd

Jag läste i en tidning om att förutspå hur långa ens barn blir tillslut. Det gör man genom att ta fram medelföräldralängden plus eller minus 13 cm.

För att kunna räkna ut medelföräldralängden lägger man ihop föräldrarnas längder och drar ifrån 13 cm för en flicka eller lägger till 13 cm för en pojke. Därefter delar man med två.

Nio av tio barn får en slutlängd som hamnar i intervallet mer eller mindre än tio centimeter från de biologiska föräldrarnas beräknade medellängd.

Jag är 179 cm lång och David 195. Enligt denna beräkning skulle Nils bli 193,5 cm medan Astrid kommer växa om mig och bli 180,5. Hennes mått stämmer även med det gamla säget att man blir dubbelt så lång som man är när man är två år, hon var då exakt 90 cm.

Nils längdkurva, lite upp och ner beroende på vem som mätt honom. Vad säger dessa kurvor egentligen? Ja inte mycket enligt mig. Titta på allmäntillståndet så ser du om allt är som det ska med barnet. Bvc hetsar en att stirra på dessa kurvor och gärna klandras föräldern om dom inte är som 'dom ska'.
Nils längdkurva, lite upp och ner beroende på vem som mätt honom. Vad säger dessa kurvor egentligen? Ja inte mycket enligt mig. Titta på allmäntillståndet så ser du om allt är som det ska med barnet. Bvc hetsar en att stirra på dessa kurvor och gärna klandras föräldern om dom inte är som ’dom ska’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *