Lofsdalen – på väg hem

Vilka dagar vi haft. Vi åkte upp i söndags förmiddag och anlände vid tretiden till ett soligt Lofsdalen där temperaturen i skuggan låg runt 5 plusgrader. Upp med balkongdörren och njut i solen direkt.

image

Astrid som hade sin kusin Ronja med sig försvann som en avlöning till lekparken medan vi vuxna och Nils packade upp, stödhandlade och lagade lite tacos. Eventuellt öppnades även en öl eller två.

image

På måndagen paxade jag och David förmiddagsåk. Från Lisa fick jag tipset om att istället för dagkort köpa punktkort när man åker med barnen. Det måste jag säga var ett riktigt bra tips. Vi köpte tio punkter var, alltså tio åk i liften. På måndagen drog vi fyra och på onsdagen resterande sex då det även var kvällsåk då. 10 punkter kostade 450 kr, ett åk 50 kr och ett endagskort 330 så på onsdagen var det väl på håret att vi sparade något på det men 30 kronor ändock.

Åkningen gick över förväntan för mig måste jag säga. Jag både vågade och orkade mer än jag trodde och jag är riktigt nöjd.

Tisdagen packade vi oss iväg med korv, bröd och pimpelspön till Stråsjön. Vädret var inte med oss då utan det blåste riktigt kallt och solen ville inte tränga igenom det tjocka diset.
image

Onsdagen var en riktig skiddag för hela gänget.  Jag och Astrid åkte tillsammans en timme på morgonen i barnbacken, så himla roligt att kunna göra det.

Jag och David åkte hela kvällsåket själva. Vi åkte två gånger upp till toppen bland annat. En gång i solnedgången och en gång när det var kolsvart. Mysigt men oj vad mina ben inte ville bjuda mina skidor nåt motstånd på vägen ner, trötta och darriga ben fick göra stooooora svänger nerför branten.

image
image

Torsdag är den stora pack- och städdagen för oss. När bara det sista återstår utrymmer vi lägenheten och lämnar stackars farmor ensam kvar att ta hand om det. Lite lunch på caféet, skidskola samt skattjakt med Loffe senare så är i alla fall tjejerna nöjda och vi satte oss i bilarna hemåt.
image

En kommentar till “Lofsdalen – på väg hem”

  1. Åja så synd var det inte om mig (farmor) bara en liten bit golvtorkning annars hjälptes vi allt åt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *