Fyraåringen och nyheterna

Jag har skrivit om det här förut men då gällde det främst nyheter på radion och liknande. Idag tittade vi på barnkanalen när det blev nyheter även här, Lilla Aktuellt. Numer vet jag att inte heller dessa nyheter är avsedda för mindre barn än kanske skolungdomar.

Jag gick på toaletten, och satt alltså inte kvar, när en märkbart skakad Astrid kommer in. ”Jag vill aldrig åka till Europa” säger hon. Jag tänker snabbt vad nu detta. ”Då kan man dö på båten”. Poletten trillade ner, de fruktansvärda flyktingbåtarna alltså.

Jag försökte så gott jag kunde förklara om många som inte kan stanna i sina hem och att dom försöker hitta bättre ställen att bo på. Att dom därför hoppar på alldeles för många på små, dåliga båtar och att det därför är farligt för dem. Jag vet inte hur mycket lugnare hon blev, vi får väl se om jag får med henne på Ålandsbåten igen.

wpid-img_20150424_150643.jpg
Älskade trygga ungar som aldrig kommer behöva fly för era liv och lämna land och släkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *