Sug i resetarmen – Var har vi varit?

Bara för att vi bestämt att vi inte ska åka utomlands i år så känner jag att det suger lite extra i den där tarmen som skapar resesuget. Vi gör ju inte direkt några avancerade resor utan det har i stort sett varit charter till sol och bad som funkat för oss de gånger vi varit någonstans de senaste åren. Det är min melodi och jag vet att många tittar snett när man säger att man gillar att åka så planerat, oj vad jag inte kunde bry mig mindre.

Tanken med inlägget är väl i stort att jag ska få en liten minnesbas över våra resor. Dom är inte överdrivet många kanske men tillräckligt för att det ska börja blandas ihop till ett sammelsurium och så vill jag inte ha det. Sen om jag kan ge lite tips eller om någon hittar in här och vill ha svar på nån fråga så är det bara att ställa den!

2009 september , Razanac Kroatien

Hyrde ett hus i Kroatien tillsammans med Davids familj. Vi flög med Ryan air till Zadar och tog taxi där till den lilla sömniga byn Razanac. Inte riktigt en drömresa, blåsigt och rätt så kallt. Jag och David tog bussen in till stan Zadar flera dagar för i Razanac fanns inte mycket att göra när det inte gick att sola och bada. Note to self till nästa gång: Hyr bil, vad det än må kosta. Det var såklart en trevlig vecka ändå, att umgås, skratta, äta mat och kanske dricka en och annan lokal öl är alltid trevligt, men avsaknad av sol gör att jag tror att vi som var med minns det som jag sa tidigare, en inte helt lyckad resa.

Jag testar det iskalla vattnet vid vår närmsta strand.
Utsikten över de ganska magnifika bergen som höll kvar det kalla och blåsiga vädret i byn.

 2010 september, Parga Grekland

Lite smått gravid, cirka v 25 eller nåt har jag för mig, åkte vi till en underbar liten by på grekiska fastlandet som heter Parga. Oj vilken vecka vi hade. Vi bokade med Airtours och bodde på ett väldigt enkelt litet lägenhetshotell, Alexis, en brant backe ovanför Valtos beach. En resa till Parga är kanske inget jag rekommenderar om du har det svårt att ta dig fram i trappor och branta backar då en stor del av byn, hela den gamla delen nästan, ligger på en liten bergssida.

Vi hyrde moped två olika dagar och for på utflykt. Det var grymt roligt och eftersom vi var på fastlandet så fanns det grymt mycket att se och obegränsat med små vägar att utforska. Vi åkte bland annat till floden Acheron/Styx. Ett måste om ni är där tycker vi. Vi hittade en favoritrestaurang, Castelleo, där vi faktiskt hamnade två kvällar, bra service och mysigt ställe och vi rekommenderar det varmt.

 2011 september, Side Turkiet

Vår första resa med Astrid gick till superheta Side. Vi hade enligt termometern runt 40 grader varje dag, pust. Vi bokade med Ticket och bodde på ett hotell som hette Daisy Garden (nu heter det tydligen Palmiye Garden hotell). Då hotellet inte hade någon egen strand så var det i stort sett omöjligt att ta sig ner till vattnet någonstans. Med barn och vagn och allt så hade man velat kunna göra det lite lättare. Det var väl läxan vi lärde oss här. Samt att vi, om vi inte har all inclusive, ska ha en lägenhet istället för dubbelrum bara.  Här på hotellet fanns all inclusive men vi valde att bara käka frukost här.

Vi gjorde inte så mycket under veckan, vi promenerade runt en del, åt mat, en dag tog vi Dolmus till Manavgat och aldrig mer, inte med barn som sitter i vagn i alla fall. Chauffören blev irriterad och skrek åt oss trots att vi var supersnabba och smidiga att stoppa in vagnen, sen var ju själva resan i sig en mardröm.

2012 oktober, Prag Tjeckien

Efter en ganska tuff vår för oss så tyckte jag att det var på tiden att jag och D fick lite tid för oss själva. Jag överraskade med en resa till Prag för bara oss två. Jag bokade själv via Ticket.se och vi bodde på ett enkelt och billigt hotell men med riktigt bra läge enligt mig, City Inn. Jag hade ju ingen aning när jag bokade vad som var bra läge och inte men jag tyckte vi hade gång avstånd till allt vi kunde tänkas vara intresserad av att se. Vi åkte på ner på fredag förmiddag och hem på måndag morgon. Lite lagom även om jag gärna stannat en dag till.

Gulaschsoppa som serverad i ett bröd.

De bildkällor som jag har tillgång till enkelt bjöd inte på så mycket bilder från den här resan tydligen.

2012 december, Playa Blanca – Lanzarote

Vi hade verkligen bestämt oss för att inte resa med under 2012 och istället spara lite extra till 2013. det var ju tydligen omöjligt. Efter världens sämsta sommar så hade vi smått solpanik i början av september och bokade en resa till ett av Fritidsresors Blue Village-hotell, Flamingo Beach Resort Hotell. Här finns inlägget jag skrivit om det hotellet och den resan. Det var en semesterresa då man märkte att Astrid förstod lite mer vad som hände. Att gå i Bamse-parad var såklart väldigt uppskattat vilket resulterade i nästa års resmål också.

wpid-PicsArt_1355250665848.jpg

2013 september, Bodrum, Turkiet

Ännu ett kliv i vårt Svensson-resande. Charterresa till All Inclusivehotell där allt finns tillgängligt på området och att ta ett enda steg utanför behöver inte kännas aktuellt en enda gång på en vecka. Oj vad skönt vi hade!

Härifrån finns en riktig bildbomb, samt länk till hotellet.

Den här resan cirkulerade verkligen enbart runt att vara vi tre bara. Utan att behöva vardag, stress, mattänk, tvätt och annat tråkigt. Jag var gravid men runt vecka 15 bara har jag för mig. Mådde bra och var pigg så den här resan klassa nog som min bästa någonsin.

wpid-20130914_114110_1.jpg

 

3 reaktioner till “Sug i resetarmen – Var har vi varit?”

  1. Zadar har jag också varit i! Fin stad! Fast vi bodde också i en by utanför och tog bussen in några gånger. Vi hade också kallt (typ 15 grader) och det var ingen drömresa just pga det.

    1. Ja så är det ju Lisa. Men tänk vilken tur atr det finns både dom som gör resor som oss och sådana resor som ni gör 🙂

      Jag sitter mig ofta och drömmer mig bort på din blogg, särskilt husbilssemester i andra delar av världen lockar mig då vi har husbil här hemma redan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *