Julgodis – Mariannetryfflar

Igår gjorde jag ett till ryck på godisfronten. Det blir lätt väldigt mycket choklad när jag är i farten men var bara lugn, jag SKA göra lite knäck också, både nötfri och en med salta jordnötter i.

Det jag gjorde igår hämtade jag som så ofta från Jennys matblogg. Mariannetryfflar. Jag gjorde dubbel sats för att det skulle bli lite mer. Dock har jag bara gjort första steget så det ligger en fudgekaka hemma i kylen och väntar på att bli rullad till bollar i lite florsocker. Men receptet kan jag ju bjuda på ändå (<- länk till Jennys matblogg). Bilder på mina egna kommer väl upp under morgondagen skulle jag gissa.

Jag gjorde även Mozartkulor på enklast möjliga sätt. Guldnougat i bitar, alldeles för tjock marsipan (inte enligt mitt tycke då förstås) och lite smält choklad runt om. Det tar lite tid och pill och blir inte så många men oj vad gott det blir, och oj vilken halsbränna jag hade efter att möjligen ha smakat lite för mycket av det goda.

Det här behöver du till mariannetryfflarna  :

knappt : 1/2 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
15 stycken marianne-karameller

Garnering : florsocker

Så här gör du denna tryffel :
Mixa mariannekaramellerna i en matberedare.
Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet.
Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. Ställ sedan svalt i några timmar , gärna över natten. Och rulla sedan lagom stora tryffelbitar som du doppar i florsocker.

Klart att servera.

Jag har stulit receptet rakt av från Jenny så missa inte att gå in på hennes blogg och titta på de mumsiga bilderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *