Julgodispremiär – Choklad- och digestivefudge

Igår morse gjorde jag årets första julgodis. Som vanligt så har jag dragit på det men när jag väl börjar så får jag blodad tand och skulle kunna göra hur mycket som helst. Godiset jag gjorde igår var grymt enkelt. Jag hämtade inspiration från det här receptet men istället för vit choklad och Oreos så använde jag mörk blockchoklad och digestive. Resultatet? Underbart gott men grymt mäktigt. Påminner lite om radiokaka faktiskt.

Choklad- och digestivefudge

1 burk kondenserad mjölk

ca 400 g mörk blockhoklad

140 gram grovhackade digestive kex

Häll den kondenserade mjölken i en kastrull. Låt mjölken bli varm innan du bryter i chokladen. Rör oavbrutet annars bränner det fast jättelätt.

Det är väldigt viktigt att det inte blir för varmt för då separeras mjölken och chokladen så jag drog kastrullen från plattan när jag såg att det var tillräckligt varmt för att chokladen skulle smälta. Sen rörde och rörde jag tills chokladen var helt smält.

Rör ner de grovhackade kexen. Jag försökte att inte få med alldeles för mycket småsmul utan de bitar som höll ihop lite mer. Rör lite försiktigt så att inte kexen smular sönder alldeles för mycket innan dom hunnit bli chokladtäckta.

Häll ner smeten i en form med bakplåtspapper. Jag använde en cirka 20×30 cm stor form och det blev bra tjocklek tycker jag. Låt stelna kylskåpet i några timmar och skär sedan upp i lagom stora bitar, jag insåg att lagom i detta fall var lite mindre än man först trodde. Förvara i kylskåpet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En kommentar till “Julgodispremiär – Choklad- och digestivefudge”

  1. Ja när man väl börjar är det så himla kul. Julgodis är ju rätt lätt o snabbt att göra oxå. Jag började i går. nu behöver jag handla mer grejer då jag hoppas lusten håller i sig tills ikväll!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *