ECO Cosmetics baby & kids – Test

Som vissa av er kanske kommer ihåg så provade vi en ”giftfri” solskyddskräm åt Astrid i somras. Badger sunscreen var det vi provade då. 

När vi skulle åka till Lanzarote i vintras så ville jag köpa en ny, dels var Badger nästan slut och dels var den ju så krånglig att smörja ut. Jag gick in på en butik av kedjan Life och frågade om dom hade någon där. Till min glada överraskning så har dom ett jättestort utbud av ECO Cosmetics där och jag visste ju att där fanns en bra solkräm för barn.

Flaskan är av en slags pumpmodell. Först tyckte jag att detta var smart, men försök hålla flaskan och pumpa med en hand som redan är kladdig, nej tack, det hade dom kunnat hoppa över. Flaskan är ändå så pass liten så den hinner ta slut innan det har blivit ohygieniskt. Men man ska inte låta sig luras av den lilla storleken på flaskan. Krämen är väldigt dryg och efter idogt smörjande en hel vecka så finns det fortfarande lite kvar. Vi var frikostiga med smörjan och smörjde nacke ner över axlarna, hela benen, armarna och ansiktet. Nån gång hela magen, ryggen och rumpan också då hon lite då och då klädde av sig badkläderna själv i poolen.

Den här krämen var mycket mer lättsmörjd. Även om den naturligtvis är tjock och lämnar en tjock vit hinna (som ju är det som skyddar) så vad den inte hård på nåt sätt utan det var inga problem att smörja in ett rörligt barn med den.

Jag kan verkligen rekomendera denna till era små om ni inte vill mata deras små kroppar med läskigheter redan från början. Priset kan variera något, jag har för mig att jag betalade drygt 250 kronor medan jag hittade den för 218 kronor på en webshop.

 

 

 

 

En kommentar till “ECO Cosmetics baby & kids – Test”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *