Solkrämstest – nu när solen äntligen är här

Solkrämer är en riktig djungel. Min huvudsakliga önskan är tillräckligt med UV-skydd. Sen jag fick barn har ännu ett kriterium tillkommit och det är att krämen ska vara fri från hormonstörande preparat och den ska inte innehålla nanopartiklar som tar sig genom huden och in i kroppen. Tidigare har vi testat ECo Cosmetics och Badgers sunscreen som jag dock tyckte var lite väl svårsmord.

Jag hittade ett relevant test och blev glad över att hitta bra krämer både till barn och vuxna samt med lite olika solskyddsfaktor i. Jag gillar 20 själv och använder nästan bara det och 10 på mindre utsatta områden. Testet hittade jag hos Kemikaliepappan där man kan läsa mycket matnyttigt om både ditten och datten.

Skrämmande i testresultaten är Niveas innehåll. Nu är testet ett år gammalt och det kan absolut ha ändrats sen dess men jag finner det föga troligt. Glädjande var att ACOs egna solkräm som är vår favorit för vuxna fick tre gröna glada gubbar, noterade även att änglamark har det och det är ett märke jag gillar överlag så det ska jag lägga på minnet.

Bild från kemikaliepappan.com
Bild från http://kemikaliepappan.com

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *