Plankutmaning

Idag bestämde jag mig. Jag bestämde mig för att sluta vara en hösäck med ont i rygg, nacke och axlar samt en mage som sköter sig lite som den själv vill, ganska dåligt helt enkelt.

Jag börjar idag. Att basunera ut en utmaning på det här viset gör att jag inte kan komma undan lika lätt.

Mål: Att den 30 augusti kunna göra plankan på tåspetsarna och armbågarna i 4*40 sekunder.

Tillvägagångssätt: Långsamt stegrande från där jag är idag.

Dagsform: Helt makalöst svag bål.

Jag startade idag med statisk planka i intervaller på 6 gånger 20 sekunder med 8 sekunders vila. Jag gör plankan på armbågar och knän just nu, så svag är jag just nu. Jag körde intervallerna tre gånger, totalt 6 minuter alltså. Planen är att köra detta två gånger om dagen, 12 minuter planka om dagen alltså.

Om nån vill hänga på så är ni hjärtligt välkomna! Utvärdera er själva, hur långt vill ni komma, hur ska ni komma dit? Så kör vi juli ut och hela augusti så kollar vi av hur det känns den sista augusti. Oki?

image

Jag har en bra träningshjälpreda som försöker ge lite extra motstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *