Blogglista

1. Hur länge har du bloggat?
Det första inlägg som finns här, förutom ett som jag lagt in i efterhand, är från 13 april 2011. Innan det hade jag en blogg som jag skrivit på i fem år som jag efter lite för mycket pillande helt plötsligt raderat. Sorgen alltså. Jag har några gamla som jag plockat upp via cache som jag har planer på att lägga in så här i efterhand.

En av de första bilderna på bloggen sen omstarten. Astrid närmare 5 månader.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv börja blogga?
Ingen aning faktiskt. Det var trots allt 10 år sedan.

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
En av de första jag följde Vilda Barn. Tyvärr finns inte hon kvar men jag följer henne på hennes olika instagramkonton numer.

4. Hur känner du dig inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Jag önskar att jag ens KUNDE läsa mina första inlägg. Men av de som finns så känner jag bara lycka. Astrid var liten bebis och det handlar mycket om henne, lite om sömnbrist också.

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Oj ganska många. Eller jag återvänder inte till dom för jag använder Bloglovin och läser så gott som dagligen de bloggar jag följer. Kanske 30 stycken, alla skriver ju inte varje dag.

6. Av de bloggare du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar/t.ex. teknikbloggar, modebloggar, politikbloggar?
Mest dagboksbloggar. Även om vissa nischar sig lite mot tex träning och resor.

7. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om?
Jag tycker att de flesta verkar ganska olika mig. Ibland stöter jag på en blogg som jag tror jag ska följa. Men efter ett tag blir den tråkigt, då inser jag att den som bloggar och hens liv är för lika mig själv och mitt eget liv. TRÅKIGT! Det vill jag inte läsa om, det lever jag ju. Bloggar jag följer vars liv skiljer sig mest från mitt skulle jag vilja säga är Blankens och Lofsan.

8. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om?
Det beror på. Kanske jag är lik några jag läser. Men som jag svarade ovan så vill jag inte läsa om mig själv utan om andra liv (vilket låter som ett ganska sjukt beteende när jag skriver det sådär).

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Jag tror dom uppskattar det. Jag har fått lite kommentarer nu när det dröjer så länge mellan varje inlägg att jag borde ”steppa upp” lite för dom saknar mina inlägg.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ingen aning, men det hoppas jag verkligen för jag har inga intentioner att göra mig till någon annan/annat än den jag är.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränser hela tiden?
Ja  det tycker jag. Jag visar inga hemska bilder på barnen eller mig själv. Jag visar sällan eller aldrig bilder på andra eller andras barn och då alltid med en uppmaning att säga till om det inte är oki. Jag tycker inte att jag berättar för personliga saker, kanske tvärtom istället. Ett exempel är ju Nils hjärta. Jag skulle gärna lägga upp med bilder från tex IVA och så men det tycker jag blir för privat. Lika så skriver jag kanske ytligt om hans sjukdom och så.

12. Nämn några saker som du aldrig skulle blogga om och varför?
Jag vill aldrig hänga ut någon, inte utsätta någon för obehag, vare sig det är någon jag känner eller någon okänd, typ någon från öppna förskolan eller så.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse tror du?
Det började kanske så. Jag har även haft perioder då jag haft sådana tankar. Att bli större, växa. men sedan insett att jag inte kunnat stödja det på någon anledning utom att bli sedd och bekräftad. Så då har jag struntat i dom försöken.

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Ja det tror jag. Många kanske har en fasad men med dagliga inlägg, ibland flera om dagen så är det nog svårt att vidhålla den.

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nix, har ju inte så många läsare förutom vänner och bekanta, tror jag. Jag har fått kontakt med några hjärtebarnsföräldrar som har hittat hit efter att ha sökt på Nils specifika hjärtfel. Det är roligt tycker jag och jag känner mig inte främmande inför att träffa dem en vacker dag.

16. Tror du det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja det tror jag. Jag har stött på många bloggar som varit på tok för personliga och utlämnande. Med bilder på hus, bil med reg.nummer och liknande. Även om inget är hemligt om en på internet längre så tycker jag att man ska tänkte både en och två gånger.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar. Och isåfall: Hur har du hanterat detta?
Får väldigt sällan kommentarer överhuvdtaget och då är det oftast glada tillrop eller små frågor.

18. Har du skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej det tror jag inte. Hade jag skrivit något i min egen blogg som jag ångrat så hade jag tagit bort det. Jag lämnar aldrig elaka kommentarer utan skriver efter devisen har du inget snällt att säga så säg inget alls.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Kanske att jag blir frustrerad när jag ibland har inspiration till inlägg snurrande i hjärnan utan att få ner det på pränt. Sen försvinner det och så blir det inte ett inlägg på flera månader. Jag känner ingen stress över det egentligen utan det är mer att jag blir irriterad när jag har så mycket jag vill skriva men det blir inget alls.

20. Tror du att du fortfarande efter två år bloggar? I såfall: Tror du att ditt bloggande förändrats då?
Ja det tror jag. Jag tror inte det har förändrats heller. Jag fortsätter att skriva om vardagsliv och småsaker på samma sätt som jag gjort de senaste 10 åren.

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Jag är säker på att bloggarna har väldigt stort inflytande i dagens samhälle. Att skänka saker till bloggare och bjuda in till event av olika de slag har blivit en extremt stor marknadsföringskanal.

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Själva skrivandet kanske inte har betytt så mycket. När jag kanske har behövt skriva av mig så blir det inget. Däremot så är ju det samlade resultatet väldigt betydelsefullt för mig. Det är så himla roligt att gå tillbaka och läsa.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Jag lär mig, både nyttigt och onyttigt.

Det var det för den gången.

2 reaktioner till “Blogglista”

  1. Hej härlig blogg du har! Om det är okej, får jag låna din blogglista? Du kanske inte ser detta just nu men jag länkar din blogg på mitt inlägg 🙂 tyckte det var så inspirerande frågor!

    Med vänlig hälsning Sandra Augustinson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *