Vårfest med kyrkis – om mod och kärlek till djuren.

Varje måndag har Astrid gått på kyrkis. Det är på Hille församlingsgård som ett gäng barn, alla över tre år, träffas tillsammans med två barn- och ungdomsledare. Astrid har alltid älskat kyrkis så det känns tråkigt att även det kommer sluta nu när hon börjar förskolan för då kommer hon inte ha möjlighet att åka dit längre. Ett tag hade jag en fundering på om jag skulle jobba hemma på måndagsförmiddagarna men det blir så meckigt ändå med Nils som ändå måste lämnas och så så jag hoppar nog det, tyvärr.

Hur som helst var det avslutning på kyrkis, körer och öppnis igår och dags att säga hej då till Ewa och Eva som dels haft kyrkis och dels har öppna förskolan så vi kommer sakna dem och Hille församlingsgård hela familjen.

Massor av barn och föräldrar blev bjudna på korv och fika, det fanns ansiktsmålning och det bjöds på en sångstund. Mest uppskattat med stora mått var ponnyridning (fast islandshäst) och traktorsläpsåkning. Nils blir helt utom sig och vet varken ut eller in när han ser djur och fordon. Jag bjuder längst ner på en film från när Astrid, Nils och David var på furuvik igår så får ni höra hur han låter när han ser djur.

Jag blev imponerad av vår modiga Astrid som utan att blinka hoppade upp på Fengurs rygg. Jag fick dock inte släppa henne utan gick hela varvet runt och höll henne på låret. Höll inte hårt utan hade bara handen där men det tryggheten räckte tydligen. Modiga gullunge! Det andra barnet då? Ja han skulle slänga sig framför fötterna på hästarna om man inte var på honom hela tiden, totalt orädd.

wpid-wp-1433313850481.jpeg
Slängde med en bild på barnens storvinst från Furuvik också. *lyckan* Och ja ni ser rätt. Mössor, fleece och fodrade byxor 2 juni, knäppt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *