Tunna pannkakor utan komjölk och ägg

Länge har jag gjort de amerikanska pannkakorna som varit Nils favoriter. Dock gillar inte Astrid dem så då letade jag istället upp, och hittade, ett riktigt bra recept på tunna pannkakor utan komjölk och ägg, eller veganska tunnpannkakor om man så vill. Receptet hittade jag här

3 dl växtmjölk
3 dl vatten
ca 4 dl vetemjöl, ha gärna i lite dinkel eller nyttigare mjöl om du vill
1 riven morot
2-3 tsk bakpulver
½ tsk salt
25 g flytande margarin

Riktigt goda, lite tjockare pannkakor. Jag tippade omkring stekpannan en hel del för att få så jämna pannkisar som gick vilket är lite lurigt tycker jag när det är morötter i.

Vi åt dem sedvanligt med söt sylt till men jag kan tänka mig att dessa även är goda som matcrepes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *