Att göra med en blöja

Min kära pysslande moder fick helt plötsligt en idé.  Hon sprättade upp en blöja, tog ur ca en tesked av det torra pulvret inuti och tömde på vatten och mera vatten och ännu mera vatten och sen ännu litet till.  Som magi. Vi trodde det var mättat när vi försökte späda ut till flytande men efter ett tag var även det gelé.

När de små kulorna inte var helt mättade så gjorde vi dom här fina blomarrangemangen. Den blå blev till när vi droppade några droppar hushållsfärg på toppen av gelén medan den gröna droppade vi i några droppar i botten innan vi slevade i gelén med en sked.

Spännande och intressant men samtidigt lite skrämmande. Verkligen superfarligt att få i sig av det torra pulvret då det sväller hur mycket som helst. Sen känner jag att jag måste blunda ännu hårdare för vad blöjorna gör i miljön.

wpid-wp-1428313337837.jpeg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *