Helgerna är över och vardagen är tillbaka

Idag är andra dagen efter ett långt och skönt jullov. Vi kör igång stenhårt med BVC-besök igår och influensavaccin idag. Astrid har varit hos Helena båda dagarna så det är skönt att få Nils relaterade saker ur världen när jag inte behöver ha med båda två.

Resultatet från BVC lyder 11 kg och 77 cm stor bebis. I övrigt är inte vår bvc-sköterska så himla intresserad av att veta mer så besöken går snabbt vilket är skönt men det är tur att jag inte är en osäker mamma som skulle behöva stöd och råd och kanske någon som ställer de rätta frågorna för det skulle inte komma från henne i så fall.

IIgår eftermiddag hade jag och barnen en sån där stund som man bara vill begrava och glömma. Jag och Astrid skrek och härjade på varandra länge och blev inte vänner förrän kanske tre timmar senare när vi under tystnad fixade med mat och dukning i köket. Usch hur man känner sig som förälder då samtidigt som man faktiskt måste få bli arg när det finns anledning, det om något är en läxa som jag vill lära barnen. ALLA känslor är tillåtna att visa, dom SKA visas till och med.

image

Sprutan Nils fick idag var en påfyllnad på säsongens influsensavaccin. Med sitt hjärtfel är han i riskgrupperna som blir kallade. Jag såg i år ingen anledning att låta bli även om han är precis lika frisk som ett vanligt barn och hans hjärta och lungor hade förmodligen inte tagit stryk av någon influensa, men det är det där förmodligen som gör att han får två extra sprutor i benet ändå.

På bilden står vi och fördriver tiden, 20 minuter, som ska passera innan vi får åka hem igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *