Egon är här – Vinterstorm över nästan hela landet

Vinterstorm i mellersta Sverige betyder snö. Igår ökade SMHI på varningen till en klass 2, mängden snö som skulle komma förväntades alltså att bli samhällsstörande. Det utlovades minst 3 dm.

Igår kväll kom cirka en decimeter och besvikelsen var stor. Astrid och David var ute i snöovädret i nästan två timmar och kom in som två snögubbar med röda ansikten. När vi vaknade imorse hade resten kommit.

När det är snöstorm kombinerat med en plusgrad så är snön blöt och väldigt tung. Detta har resulterat i att vår vinterförvaringsanordning som vi fixat med pergolan som ställning har fått 1,5 meter lägre takhöjd trots väl tilltagna säkerhetsåtgärder med stöttor och liknande. Suck, onödigt och tråkigt och vi hoppas att vi kan hitta nån lösning i sommar.

Om det snöar idag så behöver det inte komma så mycket mer sen, om vi skottar undan det här så kan det vara nog. Vitt, fint och man kan åka bob och skidor, då är jag nöjd.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *