11-månaders uppdatering

Kan ni fatta att den här lilla virvelvinden funnits i familjen i snart ett helt/bara ett år? Det kan inte jag.

En glad och busig lite person som kommit ut på andra sidan utvecklingssprånget som en helt ny bebis. Han förstår vad vi säger på ett helt annat sätt. Man kan visa hur man gör vissa saker och så gör han det. Han har så smått börjat härma ljud vi eller tex fordon djur och han härmar vad storasyster gör så gott han kan hela tiden. Han vinkar, klappar händerna och dansar. Han skrattar så han kiknar när man gör nåt bus, hoppar eller dansar.

Igår vid middagen gissade jag och D på hur lång tid det skulle ta innan Nils räknat ut hur och lyckas ta sig förbi trappavstängningen. Vi gissade tre dagar. I morse satt han två trappsteg upp när jag varit till tvättstugan och vänt. När han såg att jag kom satte han av uppåt i en rasande fart, jaha det var den lösningen.

Att göra: Gå och gå. Jodå nu tar han sig fram på två ben. Förra helgen hurrade vi för att han tog typ 10 steg tvärsöver vardagsrummet. Sen några dagar tillbaka föredrar han att gå istället för att krypa. Galet! Det han gillar bäst just nu är att vara med. Sitta och leka för sig själv går bra korta stunder vilket är skönt men allra helst ska han sitta på höften och vara med, allra helst sitta på köksbänken men nyfikenheten till vad som finns utanför kanten är än så länge alldeles för stor.

Bästa stället är uppe i duschen. Den är upphöjd med ett trappsteg och där klättrar han upp och ner upp och ner och gömmer sig bakom duschdörrarna i genomskinligt glas.

Sömn: Han sover hyfsat ändå nu. Förutom att de flesta nätter innehåller minst en timme vakenhet så sover han mellan 19-6.30 och det tycker jag är rätt bra ändå.  På dagarna görs försök att sova en gång. Förmiddagssovet har blivit längre och han vill absolut inte, men måste, sova en skvätt på eftermiddagen också för att resten av familjen ska orka.

Mat: Vi kör på med BLW. Han får äta det han vill och hur han vill av det vi lägger fram. Dock har vi fortfarande problem att hitta någon vidare mångfald i det som passar att stoppa i munnen. Äggfria amerikanska pannkakor, pasta eller blodpudding funkat alltid medan tex färsbiffar, mos, broccoli eller morötter vägras. Avokado var en riktig favorit också upptäckte vi. I övrigt kör vi fortfarande med den mjölkfria ersättningen.

Storlek: Mest 86 nu tror jag, men mycket 80 ändå. Hur lång och tung han är får vi inte veta förrän nästa månad.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *