8 månader – jag hänger inte med!

Precis lagom tills en ny månad ska börja så har jag börjat vänja mig vid tanken att han ”fyllt” den förra månaden. Jag säger alltså fortfarande att han är sju månader fast han nu faktiskt är åtta(!). Nu kommer jag säga lite mer än sju månader ett tag till med rätta mig och säga åtta. Om ett par veckor har jag vant mig vid åtta, sen är han nio innan jag fattar vad som hänt… igen.

Hemma har vi en pratglad liten kille som, om han fick bestämma, bara skulle gå omkring med stöd av mamma och pappa. Tyvärr klarar inte mamma och pappas ryggar av det så då får det bli det näst bästa, gåstolen. I den surrar han omkring i full fart och river och rotar i det han kommer åt. Sittande på golvet så är det så nära så nära att han kan flippa runt fötterna och hamna på alla fyra utan att benen och armarna glider isär men än så länge krävs lite arbete och träning på den fronten och han får gärna ta sin lilla tid på sig innan han kan ta sig fram för egen maskin.

Nils
Alpro soyayoughurt med havrefras är mums!

 

Att göra: Gå, gå och gå samt stå och pussa sig själv i spegeln. Det känns ganska långt ifrån att han ska gå själv, som tur är, utan vi vuxna går med böjda ryggar och små bebishänder i våra.

Utvecklingsmässigt så började han för några dagar sedan att slå ihop två leksaker. Det brukar vara en sån där klassisk ”milstolpe” som bvc frågar om, så check på den alltså.

Det minst populära att göra just nu är att sitta eller ligga på golvet, åtminstone att göra det själv. Krypträningen går framåt så att sitta på golvet är tyvärr oundvikligt. Astrid var 8 månader och 9 dagar när hon kröp sina första stapplande steg, vi får se hur det blir med den här tjommen, inte långt efter tror jag faktiskt.

Sömn: Han är en fortsatt duktig sovare i mina ögon. Tre lurar per dag och en, ibland två, matpauser på natten då han sover mellan 19-07 ungefär. Han har börjat bli väldigt svårsövd vilket hör ihop med utvecklingen och åldern, han snurrar och snurrar och tillsammans med snorig näsa och eländig  hosta så är det jobbigt för en liten bebiskropp.

Mat: Maten går fortsatt trögt men jag kan se att det så sakteliga går framåt i alla fall.  Med stöd i flera föräldrar till purevägrande bebisar så har jag lärt mig att det inte är någon brådska. Han klarar sig fint på ersättningen till ett års ålder och fortsätter det i den här takten så ska vi nog få det att fungera.

Längd och vikt: 9750g och 75 cm. Vi tog iaf ett snabbt skutt över storlek 74 på bodysar och kör nu 80 medan 74 fortfarande är det som gäller på byxor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *