Försök nummer fem: total sanering av mjölk och ägg samt jordgubbar

Det tidigare försöket som gällde ägg eller soja påbörjades strax innan vi träffade Lollo, vår BVC-sköterska. Hon skickade oss till läkaren som skickade remiss till barnmottagningen för att ordentligt börja utreda vad som kan vara tok. Läkaren vi träffade tyckte att jag kunde lägga in mjölk i kosten och stryka ägg. Det var alltså det konstaterade försöket nummer fyra.

Remissen vi fick ledde till läkartid efter 5 veckors äggfri kost. Under den tiden hade jag även kört en kortisonkur som gjorde att alla synliga eksem försvann. Dock kom dom smygande tillbaka efter avslutad kur. Detta i kombination med att han blev märkbart dålig i magen efter två kvällar med Semp1 mjölkersättning gjorde att läkaren rådde mig att sanera ut mjölk OCH ägg. Detta är nu en vecka sedan. Samtidigt avslutade jag en tredje kortisonkur så nu får vi se om eksemen kommer tillbaka i samma omfattning eller inte.

Det jag har allra tuffast med, förutom att rent allmänt hitta nåt att äta ute på lokal, är längtan efter glass. Mjukglass med nötcross, chokladglass, pecannöt kola… ja ni fattar. Gissa min lycka när glassen som min kära syster tipsade mig om är från himmelriket. Krämig vaniljglass gjord på rismjölk med mastig chokladrippel. Nomnomnom. Finns dock bara på vissa coop-butiker och pressbyrån, sorg.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *