I solen med barnen

Idag och förhoppningsvis för resten av sommaren så har vi äntligen fått sol och sommarvärme. Vi gjorde som sig bör och tog vårt pick och pack ner till stranden, där det blåste smådjävlar. Vi höll ut i nästan två timmar innan vi halft sönderskakade gick hemåt igen.

Dock var solen framme. Detta gör mig som lite nojig mamma lite nervös såklart. Jag vill inte vara en bidragande orsak till att mina barn får hudcancer i vuxen ålder.

I och med detta så anser jag soldräkten vara förälderns bäste vän. Barnet är helt skyddat och man behöver bara kladda med solskyddsfaktorkräm i tex ansiktet, fötterna och armarna om dom sticker fram. Den Astrid har hittade David på Intersport, trekvarts ärm och ben är grymt skönt. Att smörja Astrids hela kropp flera gånger varje dag är totalt omöjligt så med två dräkter eller fler så kan man byta efter varje fikapaus.

För de minsta barnen som inte alls ska vistas i solen måste jag säga att förutom träd eller byggnad så måste ett popup-tält vara det bästa. Dock tycker jag att det blir väldigt varmt där inne trots att det är så öppet så vi har börjat hänga upp tex handdukarna som värmeskydd. Det är även skönt för oss vuxna och större barn när man ska vila sig lite. Tältet vi har hittade vi på Lidl och är så himla lämpligt så mitt tips är att spana där.

image

Om ni undrar hur stark solen är så kan man använda en UV-mätare. Vi har några olika sorter och det är riktigt intressant att se siffran skifta under dagen med en tydlig peak timmarna runt lunch. Är ni intresserade av detta så kan jag tipsa om vår egna webshop som är under viss utveckling. Den hittar ni här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *