Att handla eller inte handla i affären, det är frågan

Att få maten från affären hemkörd efter beställning har jag förstått varit populärt i tex Stockholm och Göteborg. Man lägger alltså en beställning på matvaror och liknande som sedan vid en bestämd tidpunkt körs hem till ytterdörren för en överkomlig ersättning. Detta är något jag varit nyfiken på men inte tagit mig tid till att kolla upp.

ICA Nära i Strömsbro har haft hemkörning av varor sedan 2003. Hit ringer eller mailar (tror jag) man in sin shoppinglista. Begränsningen likväl kanske en fördel är väl att man inte kan botanisera och enligt mitt tycke bli påmind om saker man behöver men kanske inte kommer på, dock begränsar det ju risken för impulsköp, man köper det man planerar bara.

I Gävle finns sedan en tid tillbaka även Hemaffären.se. Här handlar ett fristående företag (vad jag förstått) på ICA Maxi och levererar hem till sina kunder. Här lägger man upp sin inköpslista genom att botanisera på hemsidan och bygga upp sitt inköp som man sedan får hemkört till en kostnad av 85 kronor. Dock hittade jag en artikel, förvisso två år gammal, som behandlar priserna lite på denna nätbutik. Varje vara i sig var dyrare på nätet än i butiken plus att man betalar hemkörningsavgiften. Lurigt!

Ganska nyligt har även ICA Maxi själva startat den här tjänsten. Jag har idag lagt en hyffsat stor beställning och ser nu fram emot måndag när vi får veckohandlingen, plus lite till, levererat direkt till dörren till en kostnad av 149:-. Jag tycker mig ha hyffsat bra koll på priserna och jag uppfattar det som att nätpriserna och butikspriserna är de samma. Denna nätbutik funkar på samma sätt som hemaffären.se, alla produkter finns klickbara på hemsidan och man bygger på så vis sin inköpslista. Det kan naturligtvis bli en impulsköp men jag tror att det i butiken blir mer sånt.

Som sagt, spännande på måndag. Fram tills dess får vi styckehandla för att klara helgen vilket är något av vår specialité.

img_matvaran

En kommentar till “Att handla eller inte handla i affären, det är frågan”

  1. Jag handlar matkasse på nätet och får hemkört från http://ekonaragavle.se/ varannan vecka för två personer. Räcker alltså nästan två veckor till mig. Billigaste hemleveransen har de. Uppskattar deras kassar och varor då de satsar på ekologiskt så mycket det går men också att det är närproducerat och det är också varor efter säsong. Men nu skall jag också titta på Maxi (sandviken) för andra varor! Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *