Matkasse – Vår nya favorit

Vi har haft matkasse från Citygross i några veckor nu, med uppehåll över jul- och nyårshelgen. Vi är faktiskt väldigt nöjda och tycker att kassen är prisvärd och tillräckligt nyskapande för oss. Recepten är smidiga och snabba och än så länge är det inte många gånger vi inte gillat resultatet, inte vi vuxna i alla fall.

Hur som helst så fick vi idag en ny favorit som vi absolut sparar som en framtida favorit. En intressant blandning av sött, salt, till och med lite surt samt lite sting av peppar och vitlök om man vill. En sån där middag då man sörjer att man blir mätt.

Jag försökte hitta receptet på Citygross hemsida och ge dom cred för det men det funkade tydligen inte då man var tvungen att vara inloggad för att se det. Bilden samt recept är alltså lånad från Citygross och vi kan varmt rekommendera matkasse från dem.

Rostade rödbetor, fetaostkräm, fänkålssallad & bräckt kassler

image

Ingredienser
Rostade rödbetor:
1 kg rödbetor
2 röda lökar
2 msk raps/matolja
1 tsk flingsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk honung
1 msk balsamicovinäger

Kräm:
en liten bit vitlök
2 dl matyoghurt
1 pkt fetaost

Sallad:
0,5 purjolök
1 fänkål
0,5 citron
2 krm flingsalt
1 krm grovmalen svartpeppar

ca 500 g kassler
2 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk smör

Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta rödbetor och lök, lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra.
Rosta i mitten av ugnen 20-30 minuter, de ska ha lite tuggmotstånd kvar. Ringla över honung och vinäger.

Gör krämen. Mosa samman skalad och pressad vitlök, yoghurt och smulad fetaost.

Gör sallad. Strimla purjolök och fänkål fint. Lägg i en skål och pressa på citron. Krydda med salt och peppar.

Skiva kasslern och krydda den med svartpeppar. Stek den snabbt i en het stekpanna med smör.
Servera.

Tips
Jag tycker om när kasslern skivas tunt och sen steks snabbt, bräcks. Vill du ha din kassler i tjockare skivor tycker jag att du ska gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *