Veckans matsedel v 42

Med ekonomi som huvudsaklig tanke faktiskt så har den här familjen, läs: egentligen bara jag, äntligen fått fram en matlista och handlat så att allt finns hemma, inga impulsköp och ingen handling i sista minuten som resulterar i tråkig, dyr och enahanda mat. Matsedeln täcker bara vardagarna dock inklusive fredag.

Hur som helst här kommer veckans mat:

Måndag:
Panerad torsk, potatis och stuvad spenat.

Tisdag:
Pastagratäng med kassler och fetaost.

Onsdag:
Potatisplättar med bacon. (Potatismosrester från söndag gjorde att denna dag ändrades)

Torsdag:
Ängamat (redd grönsakssoppa)

Fredag:
Tacos

Jag gjorde matsedel för två veckor på en gång och handlade i stort sett allt till båda veckorna när jag ändå höll på. På det sättet tänkte jag lite att det kanske är enklare just att ändra sig, som onsdagens mat, och förbereda dagen innan. Om det en dag är lite ”enklare” mat så kan man samma kväll göra maten till dagen efter så är det enklare att ligga i fas och få maten klar i tid även om man inte är hemma förrän fem-sex på eftermiddagen med en trött och hungrig treåring och lika trött och grinig mamma eller pappa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *