Helgavslutning

Ännu en härlig familjehelg är till ända. När veckorna går så fort som dom gör och vi bara har ett par timmar tillsammans på kvällarna så är man så ofrestad att göra något annat än att bara vara tillsammans på helgerna. Att hälsa på lite släkt och vänner som inte innebär en massa planering, långt resande och stress det är precis min melodi.

Ett stopp i Avesta på Bagheeras och Haglöfs outlet är ett måste. Rent ekonomiskt så måste jag ju säga att när det gäller tex Haglöfs så tycker jag fortfarande inte att det är värt pengarna även med outlet-rabatten. Bagheera däremot har jag inte haft riktig koll på. Jag har trott att det varit ett lite dött märke, men oj vad mycket snygga och funktionella (tränings-) kläder dom hade, till riktigt bra priser. Trots detta tillåter inte plånboken shoppande just nu så det blev en fleecetröja till Astrid och ett par sandaler åt henne till i sommar. Som vanligt när det gäller skor åt henne är det ett riktigt huvudbry, vad har hon för storlek om två månader liksom det har man ingen som helst aning om.

image

Lördag eftermiddag tog vi en tur in till Norbergs centrum. En riktigt mysig by (köping?) med en äldre del fylld med spännande butiker och gallerier. Det roligaste stället var den stoooora loppisen. Den drivs av en man men man får hyra in sig på ett bord där så säljer han grejjerna och tar provision. Denna butik är öppen som vilken butik som helst, alltså inte varannan söndag eller så vilket jag tycker fallet är med många stora loppisar. Jag hittade en del roliga saker men handlade inget, David hittade en sabel som han köpte för att sabrera champagne med så han ägnade hela söndagkvällen åt att putsa den och o:a och ah:a sig över hur fin den blev.

Ett obligatoriskt stopp när man är Norberg är Elsa Anderssons konditori. Ett konditori som till och med belönats med diplom från Gastronomiska akademin (info från wikipedia).  Tyvärr var det just den här dagen helt galet med folk så vi slog en lov därinne och tittade lite sen gick vi ut.

image

På vägen hem grämde jag mig lite för att komma hem till en halvmeter snö igen, såhär tjusigt var det i stora delar av Norberg och en bra bit på vägen hem. Bilden är tagen i Fors tror jag. Men det ger en lite hopp, kanske gräsmattorna kommer titta fram nån gång i alla fall.

image

På lördagkväll blev jag utnämnd till kvällens slagskämpe, eller kanske egentligen borde det vara A som var det. Hon slängde sig bakåt när hon satt i mitt knä och knockade min läpp sönder och samman. Nog för att jag inte direkt hurrade över att blöda från munnen så är jag glad att det gick hål och ännu gladare för att det gick bra med tänderna, men oj vilken smäll. Skallben mot tand med liten läpp i mellan var ingen höjdare. Det syns inte så himla väl på bilden men det såg ut som att jag hade stoppat in en halv dosa snus ungefär.

image

På vägen hem, strax innan avfarten till Valbo, så gav jag IKEA-lunch som förslag. Förslaget gillades och vi tog beslutet att svänga in. Det stod oss dyrt, IKEA erbjöd sina bästa erbjudanden just för oss och vi kunde inte motstå. Så hem i bilen hade vi med oss två skrivbord samt dörrar till möbeln vi har under TV:n. Nåja, det var på tiden att vi slog till så det gjorde inget men det hade kanske varit bättre en annan månad om man tänker efter.

Nu har vi iaf utrustning till vårt tänkta arbetsrum och jag är riktigt nöjd med att få någonstans att ställa dator och kunna ha den framme.

En kommentar till “Helgavslutning”

  1. Vilken härlig helg! Och jag känner igen de där helgtankarna, precis så resonerar vi också att vi allra helst bara vill umgås utan att det ska behöva bli ”för mycket” på helgerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *