Det där med tiden, vad är det som händer?

Under hela ens uppväxt har man hört av de personer som man då ansåg som gamla att ”ojoj när du blir gammal så kommer du märka att tiden går bara snabbare och snabbare”. Betyder detta att jag är gammal nu?

Jag bläddrar fram och tillbaka i almanackan och räknar dagar och veckor hit och dit. Sen blinkar jag och så är dagen man räknade till här. Hur är detta möjligt? När jag tänker tillbaka på nåt roligt som hände förra veckan och inser att det var fyra månader sen, hur funkar det?

Är det vardagen som skapar denna illusion. Varje dag ser i stort lika ut och man kan liksom inte minnas vilken dag man gjorde vad, var det idag jag parkerade längst bort eller var det igår? Det flyter ihop på nåt sätt. Är det vad som menas med att tiden går snabbare när man blir äldre (gammal?), man är mer fast i vardagens rutiner än man var när man var ”ung”, när man pluggade, hoppade mellan tio olika jobb och liknande.

Finns det något man kan göra åt det? Är jag ensam om detta? Har nån en bra lösning?

 

Ps: Glöm inte att även om jag nu finns på facebook så kan man kommentera här inne på bloggen. Det är bara att klicka på länken direkt under rubriken, där det står antingen No comments eller antal comments. 😉 Ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *